Hopp til innhold

- Stykket er utrolig kult

”Mitt Knossos” har premiere på Grenland friteater i morgen. Stykket er basert på en gammel gresk myte, i denne fortellingen blir myten presentert på en helt spesiell måte. Se video.

Mitt Knossos
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Anne-Sophie Erichsen

Anne-Sophie Erichsen har regissert stykket.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Den gamle greske myten om søstrene Ariadne og Fedra og deres halvbror Minotaurus blir fortalt gjennom søstrene Tanja og Maria som er på ferie på Kreta.

Minotaurus er en gutt som er født med menneskekropp og tyrehode. Han blir stengt inne i labyrint, hvor han bor helt alene. Hvert syvende år kommer 14 ungdommer fra Athen og blir spist av han. På et tidspunkt kommer den store helten, Thesevs, og dreper Minotaurus.

- Denne myten gjengforteller vi veldig fritt, for det kan man nemlig gjøre med myter, man kan gjøre hva pokker man vil med dem, og det har vi gjort, sier regissør Anne-Sophie Erichsen engasjert.

Video nsps_upload_2009_12_8_15_25_25_916.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Gresk mytologi trenger ikke være kjedelig!

Spiller alle rollene

Skuespillerne Malin Bratlie og Anette Röde Hagnell spiller alle rollene i stykket. De har også vært med å skrive manus til historien.

- Stykket er utrolig kult og spennende. Man kan tenke masse etterpå om man har lyst, eller man kan la være, ler Anette Röde Hagnell.

- Det har alt, vi jobber interaktivt med filmproduksjon. Vi har tragedie, vi har komedie, det har alt du kan ønske deg av en teaterforestilling, sier Malin Bratlie.

Arbeidet med forestillingen begynte i vinter. I følge de to skuespillerne har det vært en lang prosess.

- Vi gleder oss utrolig, kom å se, dette blir gøy, sier Bratlie og Röde Hagnell i kor.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark