• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

  Vestfold og Telemark

  • TV
  • Radio Vestfold
  • Radio Telemark
  • Tips 03030

Gratinerte krabber med whisky

Start skalldyrsesongen med nye smaker.

Publisert 02.06.2005, kl. 22.17 Oppdatert 03.06.2005, kl. 11.57
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 02.06.2005, kl. 22.17 Oppdatert 03.06.2005, kl. 11.57

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Av:
Helena Rønning

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

    • HØR SAKEN  Sjømatentusiast Eskil Goldeng og NRKs Helena Rønning gratinerer krabber.
    • Helenas Radiokjøkken

Selv om sommeren lar vente på seg temperaturmessig, er det ingen grunn til å la være og spise sommermat. Eskil Goldeng er en mann med lidenskap for sjømat. Hans måte å tilberede krabber på, varmer innvendig.

Gratinerte krabber med whisky

Klem ut saften fra 4 kokte porsjonskrabber eller fire små bokser med krabbekjøtt.

Du kan starte med å finhakke en løk og blanke den i et par spiseskjeer smør. Det er viktig at løken ikke blir brun eller brent. Ha i krabbekjøttet og skyll og tørk skallene.

Dryss en spiseske med hvetemel over krabbekjøttet og tilsett krabbesaften (ca ½ dl), og 2 dl fløte. Du kan gjerne bruke matfløte. La massen hvile litt på veldig svak varme og smak til med salt og tørket paprika. Konsistensen skal være som en tykk suppe.

Til slutt tilsetter du ¼ dl med whisky, legger massen tilbake i skjellene og drysser over fersk parmesan ost. Gratinert skjellene på 250 grader til osten har blitt brun. Du kan også variere med f. eks chili og sitron og urter. Server med loff og litt grønt hvis du har. Eskil synes det smaker ekstra godt med Champagne eller en kraftig hvitvin til. Da blir måltidet perfekt.

Publisert 02.06.2005, kl. 22.17 Oppdatert 03.06.2005, kl. 11.57
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Helenas Radiokjøkken

Grønnsaksform

Grønnsaker mot vårslapphet

Kremet fiskesuppe med kraft

Mer om: Helenas Radiokjøkken

NRK anbefaler

Andrew lå i dekning med politikerne: – Vaktene låste døra og ropte at vi måtte holde hodene våre lavt

Spektakulær turist­attraksjon stenger for godt

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

3d-illustrasjon av en mulig ny hytte på Gaustatoppen.

Å vanhellige et hellig fjell

Anders Langangen viser en slimete, rødbrun alge i hånden.

Han kan være den siste som så algen

3d-illustrasjon av en mulig ny hytte på Gaustatoppen.

DNT vil pusse opp på Gaustatoppen – planene skaper reaksjoner

NRK Vestfold og Telemark

  • Telefon Porsgrunn:  35 56 02 00
  • Telefon Tønsberg:  33 30 02 00
  • E-post:  telemark@nrk.no
  • E-post:  vestfold@nrk.no
  • Distriktsredaktør:  Stig Bolme
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal