GPS-innbrudd oppklart

Nytt og ubrukt GPS-utstyr ble tilbudt kjøpere til en mistenkelig lav pris. Dermed var milliontyveriet oppklart.

 

Tyveriet av 500 GPS-apparater skjedde i i en forretning i Holmestrand i sommer. Utstyret har en verdi på rundt 2 millioner kroner.

Tyven ble avslørt da han og noen medhjelpere forsøkte å selge navigasjonsutstyret billig i Drammen og Hokksund-området.

 

Mistenkelig billig

Moderne navigasjonsutstyr som både kan brukes i bilen og ute i naturen er i ferd med å bli allemannseie. Derfor sopet den 48 år gamle tyven med seg rundt 500 esker med GPSer før han forlot holmestrandsbutikken etter sitt nattlige besøk, og satte kursen mot Buskerud igjen.

Der startet han, etter det han har fortalt politiet i avhør, salg av navigasjonsutstyr til halv pris.

Brukte nettverket

Etterhvert ble venner og bekjente også trukket inn som selgere i drammensdistriktet og Hokksund-området. Men ikke alle tok deres glitrende tilbud for god fisk, forteller politistasjonsjef Ulf Malm i Holmestrand.

- Det er fremdeles mange ærlige mennesker blant oss, og flere stusset både på måten de ble tilbudt utstyret og prisen, sier Malm.

Mannen som politiet anser som hovedmannen bak det store tyveriet er varetektsfengslet for to uker, mens to av medhjelperne har vært inne til avhør.

Lover skånsom behandling

- Vi har pågrepet tre personer og funnet en liste som vi tror kan forbindelse med salg. Lista har vi begynt å jobbe med, og en del personer har allerede levert utstyret tilbake. Vi vil også kontakte flere på lista og oppfordrer de som mistenker at de kan ha kjøpt tyvgodset om å levere det tilbake.

Politiet lover nå mild reaksjon mot de som leverer inn de stjålne GPSene.