Hopp til innhold

Emilie vil hjelpe andre barn

Barn som pårørende blir ofte glemt, sier filmregissør. Emilie (15) fra Porsgrunn vet godt hva kreft er og bidrar i en ny dokumentarfilm.

Barn som pårørende blir ofte glemt, mener filmregissør Torgeir Kalvehagen. Torsdag skal filmen hans "Min familie- når noen er syke" vises på NRK Super. I filmen får seerne blant annet møte Emilie fra Porsgrunn: 
BTS SKJERM

NETT-TV: Emilie forteller hvordan det er å leve med en kreftsyk mor.

Torsdag skal filmen hans "Min familie- når noen er syke" vises på NRK Super. I filmen får seerne blant annet møte Emilie Olsen fra Porsgrunn

Mor Unni har brystkreft med spredning, men i filmen er det historien til Emilie som er viktig for regissøren. Emilie var bare 12 år da moren ble syk.


NRK Super

Emilie Olsen

Emilie Olsen har levd med en kreftsyk mor i tre år.

Foto: Lars Tore Endresen

– Jeg prøver å ikke tenke på at mamma er syk, men det sitter i hodet hele tida.

Emilie Olsen (15)

– Rammer hele familien

– Det å være syk gjelder ikke bare en person, men rammer hele familien, sier Torgeir Kalvehagen, regissør i Filmplot.

Emilie og mammen Unni på besøk hos filmregissør Torgeir Kalvehagen i Porsgrunn. De vil se hvordan han jobber med dokumentarfilmen.

I filmen lager Emilie et familiealbum med bilder av mamma alene, eller mamma med henne og broren, hjemme eller ute på tur. Det albumet har hun tatt godt vare på.

– Jeg prøver å ikke tenke på at mamma er syk, men det sitter i hodet hele tida, sier Emilie Olsen.

Les også:

Når mor er syk - Telemark

1500 gikk for Mie og Filippas mor

I arbeidet har filmteamet fulgt tre barn med alvorlig sykdom tett innpå livet. I dokumentaren vises alt fra speiderturer til cellegift- behandling og samtalegrupper i kreftforeningen.

Emilie Olsen med mamma på behandling

Emilie er glad for at hun fikk være med mamma da hun fikk cellegiftbehandling på sykehuset.

Foto: Lars Tore Endresen

Med på cellegiftbehandling

For familien Olsen har det vært meningsfullt å bidra i en dokumentar med et svært viktig tema. Emilie og broren var blant annet med da moren skulle ha cellegiftbehandling.

– Nå vet vi at hun har det bra når hun får behandling. Jeg er glad for at jeg ble med, sier Emilie.

For Emilie blir det spesielt at filmen skal vises på NRK Super - for et stort publikum. Hun håper filmen kan få andre barn og unge til å tenke litt på hvordan det er å vokse opp i familier der noen er alvorlig syke:

– Jeg håper en kan sette seg inn i hvordan det ville vært dersom noen i familien var syke. Hvordan det ville vært dersom moren, broren eller søsteren var syk. Jeg håper det gir flere tanker, sier Emilie Olsen.

Les også:

Sebastian (6) ble syk da lillesøsteren fikk kreft