Gladnyhet for Vard Brevik

BREVIK (NRK): Etter nedgangstider i oljebransjen har det vært tunge tider for verftet Vard i Brevik. I dag kom nyheten om at selskapet har inngått to kontrakter som kan gi en lysere fremtid.

Lars Ivar Bøe og Torkild Torkildsen

JUBEL I BREVIK: Verftsdirektør i Vard Brevik, Lars Ivar Bøe får blomster av administrerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen.

Foto: Anniken Sanna / NRK

– Nå har vi endelig lykkes på nye markeder, og det gir oss videre motivasjon til å jobbe på nye markeder, sier en fornøyd verftsdirektør, Lars Ivar Bøe

Vard har inngått en kontrakt med Torghatten Nord om bygging av to nye ferger. Kontrakten har en verdi på 600 millioner kroner, og Bøe understreker viktigheten av at Vard nå endelig lykkes på andre markeder enn offshore.

– Vi har jo levert mest til offshore-bransjen som jo sliter, men nå som vi har fått disse kontraktene så gir det mer langsiktighet for oss.

Ansatt ved Vard Brevik, Ole Løkke sier kontrakten redder situasjonen for selskapet.

– Nå får vi jo endelig noe å gjøre. Jeg har vært permittert siden sommeren og det er ikke akkurat noe moro. Men nå jeg ser lysere på fremtiden, for nå får vi vel mer å gjøre, forteller han.

Trenger fortsatt jobb på kort sikt

Skrogene til de nye fergene kommer ikke til Brevik før i 2018. Så på lang sikt er det en jubeldag for selskapet, men de mangler fortsatt nok arbeid på kort sikt, forteller Bøe.

Vard verft

Fortsatt er mange ute i permisjon hos Vard Brevik.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Folk er fortsatt permittert og de ordrene vi har i boka nå er uavklart med tanke på leveringstid. Så det er klart vi jobber knallhardt for å få inn arbeid på kort sikt.