Gimsøy kloster på Kjørbekk i Skien har produsert saft helt siden 1933, og det er ingen fare for at de 30 medarbeiderne skal få lite å gjøre i årene fremover heller.
Nordmenn elsker saft, og eierne i Orkla har nå investert en kjempesum i bedre utstyr.
– Vi har fått utstyr slik at vi kan blåse flasker selv, samt at vi fornyer store deler av anlegget, sier fabrikksjef Rune Halvorsen.
Miljøbevisst saftproduksjon
Å produsere sine egen flasker gir ikke bare en økonomisk gevinst. Det er også en satsing på miljøet.
– Før kom det mellom ti og 14 trailere hver uke med flasker, men disse erstattes nå av én trailer. Vi sparer både miljøet og fabrikken for veldig mye.
Les også:
Drinkmiks og gløgg
Det er ikke bare saft som produseres i Skien. Fabrikken produserer også husholdnings- og bakeartikler, i tillegg til drinkmiks og essenser.
– Vi lager mye forskjellig, men det er Fun light som er vårt desidert største produkt. Like før jul selger vi også veldig mye gløgg.
Les også:
Positive ansatte
Gimsøy kloster startet opprinnelig med produksjon av fruktvin, men er i dag store på ulike saft- og leskedrikkvarianter.
I 1979 flyttet virksomheten inn i nye lokaler på Kjørbekk, der dagens anlegg ligger. Fabrikksjefen sier at heller ikke de har sluppet unna planer om nedskjæringer og effektivisering, men at de er positive.
– Vi er ikke noe unntak. Orkla har en strategi om å bli færre og større, og vi er en liten fabrikk. På en annen side styrker det oss at eierne nå har investert såpass mange millioner her