Gikk sammen til avdødes bolig

Avdøde John Gerhard Steen (71) og den drapssiktede ekssamboeren (44) hans gikk sammen til hans omsorgsbolig i Langesund drapskvelden.

Drap i Langesund

Politiet sier det nå er klart at avdøde John Gerhard Steen og hans drapssiktede ekssamboer gikk sammen til hans bolig i Langesund drapskvelden.

Foto: Johs Apold / NRK

Det bekrefter visepolitimester i Telemark, Odd Skei Kostveit overfor NRK.no.

Etterforskningen så langt viser at de to kom sammen til hans bolig.

Han vil ikke si noe om motivet for drapet.

Det var tirsdag kveld at Steen ble funnet livløs i en kommunal omsorgsbolig i Langesund, etter at politiet hadde fått melding om at det hadde skjedd en alvorlig voldsepisode på stedet. Kort tid etter ble hans 44 år gamle ekssamboer pågrepet og siktet for forsettlig drap. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at Steen døde som følge av blødninger etter knivstikk.

John Gerhard Steen

John Gerhard Steen er savnet av hele Langesund. Han begraves 6. februar.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Flere ganger i avhør

Tidligere har det blitt kjent at Steen anmeldte sin ekssamboer for vold fire ganger, og ba også om besøksforbud. Tre av sakene ble henlagt fordi politiet mente det var tvil om siktede var tilregnelig på handlingstidspunktene.

– Jeg ønsker ikke si noe mer i media om siktedes eventuelle diagnoser, sier han.

Kvinnen har vært inne til avhør hos politiet i alle de tre sakene som er henlagt. Hun har også vært inne til avhør i forbindelse med den siste saken som ble anmeldt i november/desember i fjor. Denne er ikke ferdig etterforsket ifølge Kostveit.

Lagt inn for behandling

Odd Skei Kostveit

Visepolitimester i Telemark, Odd Skei Kostveit sier det har vært tett kontakt mellom Steen og hans ekssamboer i mange år.

Foto: Anders Jølstad / Politiet

Den drapssiktede 44-åringen har ved flere anledninger blitt fremstilt for lege etter å ha vært i avhør med politiet, og har også vært innlagt ved psykiatrisk institusjon.

En av de pårørende til den siktede kvinnen sendte ifølge Kostveit en bekymringsmelding om kvinnens tilstand til helsevesenet i Bamble tirsdag formiddag.

– Det er den siste meldingen som er sendt til helsevesenet, sier han.

Visepolitimesteren sier politiet har hatt mye kontakt med John Gerhard Steen og den drapssiktede kvinnen i flere år.

– Det har vært relativt tett kontakt, helt frem til nylig, sier Kostveit.