Geir sykler for gleden

15. juli 2012 ble Geir Pettersen fratatt sertifikatet på grunn av fyllekjøring. Nøyaktig tre år seinere reiste han seg opp og begynte å sykle. Nå er han snart i mål.

Geir Pettersen

MISTET ALT: For tre år siden mistet Geir Pettersen sertifikatet, jobben og håpet. Nå sykler han Norge på langs.

Foto: Elisabeth Tøtte Hansen / NRK

2012 var på mange måter et fryktelig år for Geir. Først opplevde han et samlivsbrudd på grunn av alkoholmisbruk. Deretter ble han sykmeldt, og i juli tok altså politiet fra ham sertifikatet og dermed også jobben som langtransportsjåfør.

– Det skjedde 15. juli 2012 klokka 3.41, og jeg synes det var en passende dato å starte denne sykkelturen.

Når snart målet

For Geir har satt seg et ambisiøst mål. Han har reist seg fra misbruket og vil vise at han kan skape seg et godt liv igjen. Derfor bestemte han seg for å sykle fra Nordkapp til Lindesnes, og nå nærmer han seg målstreken. I dag kom han trillende ned foran døra til Kirkens Bymisjon i Tønsberg. Det var det gode grunner til.

– Jeg kom til at jeg ville sykle hele landet på langs for å samle inn penger og skape oppmerksomhet om Kirkens Bymisjon. Jeg fant ut at det å hjelpe andre brukere av bymisjonen gir mening og glede når man har vært så langt nede sjøl og sett en del av det de er gjennom.

Geir Pettersen

Geir startet sykkelturen på Nordkapp. Onsdag kom han fram til Kirkens Bymisjon i Tønsberg.

Foto: Elisabeth Tøtte Hansen / NRK
Motiverer andre rusmisbrukere

Geir opplever at han ser mer positivt på ting og føler seg mer optimistisk med dette prosjektet. Det å klare å sykle hele den 2600 kilometer lange turen gir økt selvrespekt, og han forteller at andre rusmisbrukere blir motivert av det han er i ferd med å gjennomføre.

Geir anser seg for å være helt ferdig med alkohol.

Jeg har skjønt at det ikke funker. Jeg har et mye bedre liv, og jeg har en mye bedre rus nå – det er gledesrusen som man har når man kan stå opp, sette på kaffen, ikke ha angst og være seg sjøl. Å ha den gleden er den største rusen jeg kan ha nå.

– Hva skjer når du står på Lindesnes og har syklet hele den lange strekningen?

– Jeg sitter og humrer på sykkelen allerede. Det kommer til å bli en kjempeglede når jeg står der og har gjennomført dette.