Gått i tre uker for Kreftforeningen

Brødrene Svein og Helge Hellevik har mistet nær familie på grunn av kreft. Det gjorde at de valgte å gå fra Bergen til Stokke til inntekt for Kreftforeningen. Mennene har fått enorm respons på Facebook og ute i felten. Nå har de ankommet målet.

Helge og Svein Hellevik går for Kreftforeningen

Brødrene Svein (v) og Helge Hellevik fra Bergen har gått i tre uker fra Bergen til Stokke til inntekt for Kreftforeningen. De har opplevd kreften på nært hold og ville snu sorgen om til noe positivt.

– Vi er utrolig slitne, men også utrolig glade. Vi er så takknemlig for alle som har hjulpet oss og donert penger, forteller en utmattet Helge Hellevik som ankom Stokke i Vestfold sammen med sin bror i 19- tiden torsdag kveld.

De to brødrene er fra Bergen, Helge bor der mens Svein bor i Ål.

Nært berørt av kreften

Svein har fått is sponset av en bonde

Svein Hellevik har kommet seg Vestfold og har fått sponset is av en bonde. Bilde ble lagt ut på deres Facebook-side.

Foto: Privat

Helge og Svein mistet sin felles far og Svein mistet sin datter Monica, som bodde i Stokke, for kreften i fjor sommer. Det var en vanskelig tid for de to. Brødrene følte seg maktesløse da så personene de var glad i bare forsvinne.

De ville snu det negative til det positive og tok kontakt med Kreftforeningen. Brødrene ville gå fra sin fars grav i Bergen til Monicas grav i Stokke.

– Målet vårt var å samle inn penger til kreftforskning og fokusere på at kreft er en fæl sykdom, fortsetter Helge.

Målet deres var å få inn 50 000 kroner. Brødrene har torsdag kveld ikke oversikt over hvor mye penger som har kommet inn. På Kreftforeningens sider står det 25 200 kroner. I tillegg har de to hatt med seg bøsser underveis og samlet inn fra folk de har møtt.

Vi tror vi greier målet vårt.

Les også:

Sterke inntrykk

For å komme seg over Norges landskap brukte brødrene sine egne ben. Men ved hjelp av sin Facebook-side, Månemormarsjen, har både private folk og foreninger kontaktet de to og sponset skyss, overnattinger, mat og drikke.

– Vi er overveldet over responsen vi har fått av folk vi har møtt. De har vært utrolig gjestfrie og vi har fått oppleve så mye. På et tidspunkt sov vi faktisk på et sted som var større enn min leilighet, sier en takknemlig Helge.

Han legger til at noen netter ble tilbrakt i telt og under mer kummerlig forhold.

– Hva har gjort sterkest inntrykk på dere?

– Vi møtte en dame i en rød Volvo på Vestlandet, hennes datter og mann hadde dødd av kreft. Hun hadde kontaktet oss på Facebook dagen før og sagt at hun ville møte oss. Da vi møtte henne holdt hun en colaflaske i hånden med navnet til datteren på. Det var utrolig rørende, forteller Helge.

Han sier videre at de sitter igjen med så mange minner at det er vanskelig å si noe konkret. Folk har stoppet dem underveis og fortalt sine historier.

Gode tilbakemeldinger

Andebu kommune

Nå har brødrene ankommet til Vestfold. Her et er bilde fra Facebooksiden deres.

Foto: Privat

Selv om brødrene sier at de ikke skal gå på tur igjen, føler de at de sitter igjen med veldig mange minner og opplevelser. I tillegg har de fått gode tilbakemeldinger fra folk som setter pris på initiativet deres. Så mange har sendt tilbakemeldinger at det måtte bli et offisielt oppmøte på stoppestedet i Stokke.

– Vi kom hjem tidligere enn planlagt. Og det var så mange som tok kontakt at vi bestemte oss for å ha et felles oppmøte på graven til Monica ved Stokke kirke fredag klokken halv tre, avslutter Helge.

Les også: