Tapte kampen mot kunstgressbane

Tross underskriftskampanje, fakkeltog og høylytte protester fra innbyggere i Eidsfoss går kommunestyret i Hof inn for kunstgressbane til nesten ti millioner kroner.

Fakkeltog mot kunstgress

I begynnelsen av desember protesterte flere av innbyggerne i Hof da saken var til behandling i formannskapet.

Hof kommune gikk tirsdag inn for rådmannens budsjett om å bevilge 9,8 millioner kroner til kunstgressbane.

Saken har satt sinnene i kok blant flere av innbyggerne i Eidsfoss, som mener kommunen bør bruke pengene på andre og viktigere formål.

Ikke overrasket

– Det er veldig skuffende at de går inn for en investering som betyr flere kutt og en enda vanskeligere økonomisk situasjon for Hof kommune. Vi har ikke råd til dette, sier leder av Miljøpartiet De Grønne i Hof, Anne Katrine Westbye Skogseth.

Hun er en av dem som har samlet inn 139 underskrifter for å få til en folkeavstemning om saken.

– Jeg syns det er skremmende at det ikke er mer debatt. De imøtegår ikke den kritikken og de spørsmålene de har fått, sier hun, og legger til:

– Hvis det eneste argumentet er at det er noe de har ønsket seg veldig lenge så er det et dårlig argument. Det er mye man kan ønske seg lenge, men når ikke de økonomiske rammene er der blir det feil å gjennomføre en slik investering.

Ønsker ikke folkeavstemning

Budsjettet ble vedtatt av 13 mot 4 stemmer.

– Underskriftskampanjen ble levert i dag og derfor ble den ikke tatt der og da, men vi tar den alvorlig og må ta den opp innen seks måneder, forklarer ordfører i Hof kommune, Ragnar Lindås.

Han har imidlertid lite lyst på folkeavstemning.

– Vi er valgt inn som kommunestyrerepresentanter. Å ha folkeavstemning rundt en og en sak er i hvert fall ikke gratis, så det vil jeg ikke gå for, sier Lindås.

– På tide

Ordføreren har forståelse for at folk mener prioriteringen er feil, men påpeker at den er viktig å få på plass før en eventuell kommunesammenslåing.

– Det er en stor investering, men det er ikke lagt opp til andre kutt enn det som ligger i budsjettet. Denne har vi skjøvet foran oss siden 2010, og jeg synes det er på tide at det blir gjennomført. Det er mulig å realisere den uten å få drastiske kostnader som får konsekvenser langt fram i lang tid, sier han, og legger til:

– Den vil bidra med veldig mye positivt for Hof. Jeg skjønner at noen mener vi burde vente, men vi er sannsynligvis ikke Hof kommune om noen år. Derfor er det viktig å få den på plass nå. Når kommunene slås sammen kommer ikke den i første rekke der, for å si det sånn.