Ga hasj til tiåring

Ved flere anledninger ga en 36 år gammel mann hasj til en ti år gammel gutt som han hadde blitt venner med. Nå må han i fengsel.

Cannabis-røyking

Sandefjords-mannen fikk skjerpet dommen i lagmannsretten.(Illustrasjonsfoto)

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

De to innledet et vennskapsforhold allerede da gutten var bare 7 år gammel, og retten beskriver forholdet som at 36-åringen nærmest var som en slags farsfigur for gutten.

Røyka hasj med barnet

Saken ble rullet opp da guttens mor kom til 36-åringens leilighet i Sandefjord for å hente hjem sønnen. Hun oppdaget da 13 cannabisplanter i leiligheten. Da politiet ble tilkalt, forklarte mannen at han trodde det var tomatplanter. Det trodde ikke retten på, særlig fordi han også for ti år siden ble dømt for å ha dyrket cannabisplanter.

Etterforskningen avdekket at gutten ved minst tre anledninger røyka hasj eller marihuana sammen med 36-åringen i sistnevntes leilighet. Dette innrømmet gutten for sin mor, men under et dommeravhør ett år seinere sa han at han dels hadde funnet og dels kjøpt hasjen av eldre ungdommer.

Les også:

Utnyttet tillit

Både i dommeravhøret og ved andre anledninger kom gutten med utsagn som beskrev en sterk lojalitet til 36-åringen. Han fortalte også i positive ordelag om den virkningen rusen hadde på ham.

Retten ser på det å gi et så ungt barn et ulovlig rusmiddel som en legemsfornærmelse, og at handlingen bar preg av å utnytte et tillitsforhold.

Tre måneders fengsel

For dette og noen mindre forhold ble Sandefjords-mannen først dømt i tingretten til 90 dagers fengsel der 60 dager ble gjort ubetinget.

Han anket dommen, men Agder lagmannsrett skjerpet straffen til 120 dagers fengsel der 90 dager må sones innenfor murene. I tillegg må han betale en bot på 10 000 kroner.