Funnet død i fengselet

29-åringen som er siktet for å ha drept sin fem år gamle datter i Kragerø er funnet død i fengselet.

Skien fengsel
Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Politiet fikk melding om dødsfallet klokken 09.00 i dag tidlig.

- Jeg kan bekrefte at han er funnet død i cella i Skien fengsel, og at det ser ut som han har tatt sitt eget liv, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt.

LES: - Planla drapet på datteren (5)

Mannen (29) som var siktet for drapet på sin fem år gamle datter i Kragerø er funnet død i fengselet. 29-åringen ble 7. mai siktet for overlagt drap på sin egen datter, fem år gamle Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik. Drapet skjedde i Kragerø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hus

Her ble den fem år gamle jenta drept av sin egen far.

Foto: Bente Ustad Bjurholt / NRK

Deprimert etter avisoppslag

- Dette er veldig tragisk. Vi vet at han har vært deprimert lenge, og han ble ekstra deprimert etter Dagbladets oppslag forrige helg. Vi har flere ganger bedt om at han fikk psykiatrisk bistand, men fengselet har avslått dette, sier John Christian Elden.

- Den drapssiktede ble funnet død i cella i Skien fengsel klokken ni søndag morgen. Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på stedet og alt tyder på at mannen har begått selvmord, sier politiadvokat Jon Borgen til NRK.

Netktet straffskyld

29-åringen ble pågrepet i mai, siktet for å ha drept datteren. Mannen tilsto drapet i det første fengslingsmøtet, men nektet straffskyld fordi han påstår han ikke kan huske drapshandlingen.

Både mannens familie og moren til den døde femåringen, er underrettet.

Rettssaken mot mannen var forhåndsberammet til Nedre Telemark tingrett 10. til 13. desember.