Hopp til innhold

Avsluttet søk etter savnet mann

Søket etter den savnede mannen i 70-årene fra Tønsberg-distriktet i Oslofjorden ble avsluttet ved 22-tiden mandag kveld uten funn.

Snekke, tromøysnekke, funnet drivende. Tatt i forbindelse med en leteaksjon etter savnet mann.

Denne snekka ble funnet drivende ved Rauer mandags morgen. Leteaksjon ble raskt iverksatt.

Foto: Politiet

Store styrker lette etter en mann i 70-årene mandag. Hovedredningssentralen satte i gang et større søk etter at det ble funnet en båt drivende i Oslofjorden mandag morgen. Båten kom trolig drivende fra Bolærne mot Rauer.

Mandag kveld opplyste Hovedredningssentralen (HRS) at avgjørelsen om å avslutte søket ble tatt i samråd med politiet og pårørende. Tirsdag morgen sa politiet at det blir tatt beslutning i dag om videre søk.

– I dag skal det vel tas en vurdering om vi skal gå over til søk etter antatt omkommet, sier operasjonsleder Marianne Mørk hos politiet.

Mandag opplyste operasjonsleder Trond Egil Groth at politiet hadde vært i kontakt med pårørende og mannens kone fortalte at hun ikke har sett han siden søndag kveld.

Det er HRS som har ansvar for aksjonen ute på sjøen. Politiet foretar etterforskningsskritt og organiserer søk på land.

Helikopter søker i sjøen utenfor Vallø etter funn av drivende båt.

Utvider søket

Sent mandag formiddag ble søket utvidet.

– Frivillige blir satt inn til strandsøk på vestsiden av fjorden, forteller Anja Kristin Bakken, kommunikasjonsrådgiver ved HRS.

Frivillige ble kalt ut til å gjøre strandsøk på holmer, skjær og langs land fra Vestre Bolæren og Nesbrygga i Færder til Vallø i Tønsberg.

– Det har også vært ute overflatedykkere og søkt i området rundt båtplassen, forteller Groth til NRK mandag ettermiddag.

Redningsselskapet bistår HRS i søk etter person etter at båt er funnet drivende med motor i gang.

Redningsselskapet bistår HRS i søket.

Foto: Redningsselskapet

Fire redningsskøyter deltok også i søket; RS prinsesse Ragnhild, RS Eivind Eckbo, RS Ragnar Stoud Platou og RS Ivar Formo.

I tillegg ble det satt inn et kystvaktskip, som koordinerer søket, samt helikopter, Røde Kors-båt, Skjærgårdstjenesten og flere lettbåter, forteller Bakken.

– Vi har båter som bistår i søket, også har vi nå kalt ut mannskaper til å bistå i søket på land, sier Didrik J. Krager, operativ leder Vestfold Røde Kors.

Funn av mobil i båten

HRS mottok melding kl. 08.04 om funn av en båt, drivende mot Rauer i Østfold.

– Motoren var i gang på båten. Det ble funnet mobil om bord, tilhørende en person bosatt på vestsiden av fjorden. Det gjør at politiet nå er i gang med å undersøke om de kan finne vedkommende på land på vestsiden.

Det fortalte Bakken til NRK mandag morgen.

Båten ble funnet ved Rauer i Østfold.