Fryktet konkursrytter skulle rømme landet

Alarmen gikk da Marius Vidar Jensen søkte om nytt pass. Nå er han varetektsfengslet i fire uker.

Marius Vidar Jensen

BLE VARSLET: Passkontoret i Oslo varslet politiet i Sør-Øst om at Jensen hadde søkt om nytt pass og ville reise ut av landet.

NRK fortalte i februar at Marius Vidar Jensen har vært involvert i 19 konkurser på 20 år. Politiet har etterforsket saken lenge. I vår gikk enda et av selskapene hans konkurs.

Jensen er siktet for grovt bedrageri, grov økonomisk utroskap og for brudd på bokføringsloven. Blant annet etter at han kjøpte luksusbåt mens leverandører ventet på pengene sine.

Advokat Elin Stavnes Pettersen er Jensens forsvarer i denne saken. Hun har hatt flere oppdrag for Jensen siden 90-tallet. Hun avviser at Jensen ønsket å rømme landet, og forteller at de kommer til å anke.

Sunseeker 58

Leverandørene tapte millioner mens Marius Vidar Jensen kjøpte denne cabincruiseren. En Sunseeker 58 med 1530 hester. Jensen mener han har betalt underleverandørene.

Var innkalt til avhør

I forbindelse med konkursene var Jensen innkalt til avhør hos politiet 8. oktober. Da han søkte om nytt pass den 4. oktober, reagerte politiet.

Ifølge kjennelsen fortalte Jensen til passkontoret at han måtte ha nytt pass fortest mulig. Årsaken var at han skulle reise ut av landet lørdag 5. eller mandag 7. oktober.

– Det er rutine å sjekke de som søker om pass. Jensen sto oppført med en uoppgjort sak. Derfor ble vi kontaktet, sier politiadvokat Nina Aaskjær i Sør-Øst politidistrikt.

Forsvarer Eli Stavnes Pettersen forteller derimot at Jensen møtte til avhør den 8. oktober i henhold til avtalen.

– Det er ikke korrekt at Jensen skulle reise før avhøret. Det var heller ingen hast for Jensen å gjennomføre en endags reise til London, men han er engasjert i aktiviteter i flere utland, som krever noe, begrenset tilstedeværelse, sier hun.

Ba om løslatelse

Ifølge Folkeregisteret har Jensen flyttet fra Norge. I avhør har han tidligere forklart at han har fast bosted i London.

I retten innrømmet han at han aldri har bodd der og aldri har utvandret.

Jensen ba om å bli løslatt. Han forklarte at han var villig til å godta daglig meldeplikt og inndragning av pass.

Vestfold tingrett mener derimot at det er fare for at han stikker av. Derfor ble Jensen i går varetektsfengslet i fire uker.

– Etterforskningen fortsetter. Når den er ferdig vil vi sende over et forslag om tiltale til statsadvokaten, sier Aaskjær.

Påtalemyndigheten tar sikte på å holde Jensen fengslet frem til rettssaken.

Fikk hjelp av betrodd advokat

I flere av firmaene hans har advokat og venstrepolitiker Tone Bjørnli vært involvert. Hun er også tiltalt fordi flere av Jensens firmaer ikke leverte regnskaper slik de skulle.

Bjørnli har i seks år sittet som medlem av advokatenes disiplinærnemnd og dømt advokater etter deres etiske regelverk.

Saken mot henne skulle opp før valget, men har blitt utsatt til nyåret. Bjørnli har hele tiden avvist at hun har gjort noe galt.

Les også: Ordførerkandidat tiltalt for manglende bokføring