Programmet avslører at flere av fabrikkens serviser ikke produseres i Porsgrunn, men i Bangladesh, av arbeidere på slavelignede kontrakter. Brynestad, som eier Porsgrunds Porselænsfabrik, krever at programmet stoppes. Han viser til Vær Varsom-plakatens punkt 3.3, og hevder at premissen for intervjuet med ham ikke var klarlagt. Brennpunkt-redaktør Warmedal tilbakeviser påstanden.

Redaktør i Brennpunkt, Morten Møller Warmedal
- Brynestad visste eksakt hva dette programmet skulle handle om, og på basis av det stilte han opp til intervju. Det var aldri noen tvil om hvorfor vi stilte nettopp de spørsmålene vi gjorde.
Brynestad har ansvar
Warmedal stiller seg undrende til at Brynestad reagerer så sterkt før han i det hele tatt har sett programmet.
- Vi sier ikke i programmet at han har gjort noe ulovlig. Men vi retter søkelyset på en global utvikling. Mange industriarbeidsplasser flyttes ut av Norge, og dette gjøres med myndighetenes velsignelse.
Warmedal viser til at 21 000 industriarbeidsplasser i Norge ble lagt ned i fjor, blant annet fordi det er for dyrt å produsere her til lands.
- Merkevaren Porsgrund Porselænsfabrik, og det som skjer med bedriften, er derfor et godt eksempel på denne utviklingen. Det kan godt tenkes Brynestad er en god instrustrigründer, men det betyr ikke at det ikke er behov for å rette et kritisk søkelys mot deler av hans virksomhet. Som industrileder har han et stort ansvar.
Ikke presse-etisk galt
Brynestads advokat Cato Schiøtz har truet med å anmelde NRK til Pressens faglige Utvalg (PFU). Warmedal frykter ikke anmeldelse eller søksmål.
- Vi har fulgt vanlig kutyme som gjelder for slike saker. Vi hadde et to timers møte med Brynestad før selve intervjuet ble foretatt. Han har også fått skriftlige spørsmål på forhånd. Det at han ikke liker dette, betyr ikke at vi har gjort noe presseetisk galt, sier Warmedal.