Frode Johnsen fikk Kniksens hederspris

SKIEN (NRK): Mange tusen publikummere klapper i kveld Frode Johnsen av banen for aller siste gang på toppnivå i norsk fotball.

Frode Johnsen fikk Kniksens hederspris

Frode Johnsen har servert oss mange flotte fotballøyeblikk. I kveld ble han hedret med høythengende pris.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Tildelinga skjedde rett før avspark på Skagerak Arena i Skien. Det hele ble kringkastet over høytaleranlegget, mens Odd og Lillestrøm-spillerne stod æresvakter da Johnsen kom inn på banen.

Kniksens Hederspris tildeles en person eller et lag som i ett enkelt år har gjort en helt spesiell prestasjon eller som over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk toppfotball.

Frode Johnsen

Frode Johnsen har spilt i Odd i to omganger. Siste fra 2011.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær, Egil Drillo Olsen og Nils Arne Eggen er bare tre av flere større fotballpersonligheter som tidligere har mottatt Kniksens hederpris.

Hylles i kveld

I slutten av oktober kom bekreftelsen fra Odd-trener Dag-Eilev Fagermo om at en av hans viktigste spillere de siste åra ville legge opp.

Johnsen har slitt tungt med en akillesskade denne sesongen, og vi må tilbake til Lillestrøm-kampen 28. juni for å finne hans siste minutter for Odd. Søndag tok hele Odd-familien et siste farvel med en svært godt likt fotballspiller.

Du vil for alltid være en av de mest suksessrike og mest betydningsfulle Odd-spillerne gjennom historien.

Finn Tallakstad i Odd-styret

– Takk for alle fantastiske gleder og opplevelser du har gitt oss. Du har vært og er et forbilde for mange unge fotballspillere. Du har vært en fantastisk ambassadør for Odd og har satt varige spor etter deg i den store fotballfamilien, sa nestleder i Odd-styret Finn Tallakstad over høytaleranlegget.

Du vil for alltid være en av de mest suksessrike og mest betydningsfulle Odd-spillerne gjennom historien. Vi ønsker deg og din familie lykke til videre i livet.

Johnsen blir også hyllet musikalsk sett. Det blir kun spilt Elvis-låter på stadion i Skien i kveld.

Oddrane takket også Johnsen i pausa. Med ferskt æresmedlemsskap, banneret «Legender vokser ikke på trær. De kommer fra Skotfoss», og to kilo twist ble 41-åringen ønsket lykke til i pensjonisttilværelse.

Frode Johnsen

Frode Johnsen har hatt stor suksess på fotballbanen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

En av de store

41-åringen fra Skotfoss i Skien startet karrieren i Odd. Deretter reiste han videre til Rosenborg, før Japan-eventyret fra 2006 – 2010. Johnsen er kjent som ydmyk og populær, både på og utenfor banen.

– Han har vært stor. Han har slitt lenge i år, og det er sikkert grunnen til at han nå gir seg. Men det er ingen tvil om at han har vært et veldig godt forbilde både som spiller og type, sa NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken i slutten av oktober.

Johnsen er på sjetteplass over mestscorende spillere i den norske toppdivisjonen med sine 132 mål. Han ble Norges eldste landslagsspiller noensinne da han kom inn i VM-kvaliken mot Slovenia i 2013.