Fridde 800 fot over familiegården

Andreas Miezans planla frieriet i flere måneder.

I snøen står det skrevet: Kristine, vil du gifte deg?

TO FORSØK: Andreas Miezans lurte med seg samboeren om bord i et fly, og fløy over Vestfold. Hun så imidlertid ikke teksten, og flyet måtte snu.

Foto: Mathias Davies / Privat

– Jeg ville gjøre noe annerledes, noe utenom det vanlige. Jeg liker å overraske, og overrasket ble hun, forteller Andreas Miezans (35).

Siden før jul har ringen ligget på pulten på kontoret hjemme i Andebu. Flyet booket han rett etter nyttår.

– Det er vel på godt og vondt at jeg er god på å skjule ting, ler han.

Først i påsken fikk samboeren Kristine Wåle (30) vite at Miezans hadde bestilt en flytur til dem.

– Han er veldig kreativ, og finner stadig på litt forskjellig, så jeg tenkte; Ja ja, det blir hyggelig å finne på noe etter en lang vinter, sier Wåle.

Måtte snu

Miezans forteller at han ikke var nervøs for selve frieriet, fordi han var ganske sikker på å få ja. Flyturen gruet han seg derimot litt til.

– Jeg liker store fly. Men med småfly og høyder ellers, har jeg et problem. Jeg er redd for at det skal bli ubehagelig. Det ristet veldig, og jeg ble litt uvel. Men jeg koste meg samtidig.

I snøen på den kommende svigerfarens jorde i Tønsberg, hadde han skrevet: Kristine, vil du gifte deg?

Da de kom dit, var imidlertid Wåle så opptatt av å se etter faren sin at hun ikke la merke til skriften.

– Jeg prøvde å si; Sjekk låven der! Og hun sa bare: Ja, der står låven.

Dermed var de nødt til å snu og ta en ny runde. Piloten fløy så lavt han kunne, og denne gangen så Wåle teksten fra 800 fots høyde.

– Jeg fikk et sug i magen. Det var veldig uventet. Jeg tror jeg sa din tosk først, fordi han klarte å lure meg så innmari. Det var kanskje litt ufint, ler hun. – Men da jeg snudde meg mot ham og han satt der med ringen, sa jeg ja med en gang.

Forlovelsesring

BEVISET: Ringen hadde Andreas Miezans gjemt i flere måneder. – Jeg er heldig, det er det ikke tvil om, sier Kristine Wåle.

Foto: Ole André Utheim / Privat

Ikke hverdagskost

Piloten på den spesielle flyvningen var Ole André Utheim i Tønsberg flyveklubb. Han har ikke vært vitne til et slikt frieri før.

– Det var veldig morsomt. Det er ikke hverdagskost for oss i flyklubben.

Også han var spent da de nærmet seg gården i Tønsberg.

– Jeg måtte fly slik at hun så det, men hun var veldig konsentrert om faren sin og om gården, og så det ikke med en gang. Da vi fløy over en gang til, spurte jeg henne om hun ikke så noe spesielt. Hun ble veldig rørt.

Feiring på bakken

Forlovet par

JARLSBERG: Det nyforlovede paret, Kristine Wåle og Andreas Miezans, vel nede på bakken. Wåle sier hun føler seg heldig som har en oppfinnsom frier.

Foto: Ole André Utheim / privat

På kvelden hadde Miezans planlagt en feiring med familien. Han er utdannet kokk, og disket opp med plankebiff.

– Resten av dagen ble veldig bra. Hjemme satt moren hennes barnevakt for barna våre. Hun visste heller ikke noe, så der ble det gledestårer og flere klemmer. Jeg hadde også bedt inn Kristines farmor og hennes mann på middag.

Nå venter bryllupsplanlegging, og bryllupet blir i mai eller august neste år.

– Jeg ønsker meg ett lokale, og hun et annet, så det spørs om vi blir enige, smiler 35-åringen.

Frieri på Strandafjellet

SE VIDEO: Her frir hun på Strandafjellet.

- Vi har snakket om å gifte oss, sier Ingrid Engdal fra Oppdal, som møtte sin kjære Kjetil Johansen fra Østfold. Han fikk klar beskjed om å finne på noe spesielt. Og da de begge deltok i Gardens oppvisning sist søndag, skjedde det.