Hopp til innhold

Fratar siktet Frp-politiker medlemskap i partiet

Mandag besluttet organisasjonsutvalget i Frp å frata en politiker medlemskapet. Mannen er mistenkt for å ha forsøkt å kjøpe seksuelle tjenester fra mindreårige.

Agder lagmannsrett og Vestfold tingrett

Vestfold tingrett ga politiet lov til å varetektsfengsle mannen i fire uker.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Nylig ble en lokal politiker i Vestfold pågrepet av politiet og varetektsfengslet i fire uker mistenkt for forsøk på kjøp av seksuelle tjenester fra mindreårige.

Siktelsen omfatter også trusler og brudd på alkoholloven.

Politikeren står på en av Fremskrittspartiets lister til årets valg og har en reell sjanse til å få plass i kommunestyret etter valget.

Les også: Frp-politiker siktet for forsøk på kjøp av seksuelle tjenester fra mindreårige

Agder lagmannsrett og Vestfold tingrett
Agder lagmannsrett og Vestfold tingrett

– Viktig å reagere raskt

Nå er politikeren fratatt medlemskapet i Fremskrittspartiet.

Anni Skogman er leder for organisasjonsutvalget sier via en pressemelding at alle skal være trygge i møte med folk fra partiet.

Anni Skogman

SKAL VÆRE TRYGGE: Anni Skogman er leder for organisasjonsutvalget sier via en pressemelding at alle skal være trygge i møte med folk fra partiet.

Foto: PRESSEBILDE / NORDNORSK KUNSTMUSEUM

– Derfor er det veldig viktig for oss å reagere raskt og tydelig når vi får varsler om en sak som dette. Selv om ingen er skyldig frem til det er tilstrekkelig bevist, kan vi basert på saken ikke ha tillit til at vedkommende skal representere partiet, opplyser Skogman.

Skogman mener denne saken er svært alvorlig.

– Vi tenker på de som er berørt og tar sterkt avstand fra de handlingene vi er kjent med. Det er aldri bra med slike saker, derfor må vi raskt avklare forholdet mellom partiet og den det gjelder. Det har vi gjort i denne saken, sier Skogman.

Hun legger til at det nå er opp til påtalemyndighet og domstol å sørge for en rettskraftig avgjørelse. Fremskrittspartiet skal derfor ikke ta nærmere stilling til saken.

Anker fengsling

Ifølge mannens forsvarer, Jon Anders Hasle, er fengslingen på fire uker anket til lagmannsretten. Siktede nekter straffskyld.

– Han er siktet for seksuelt krenkende adferd. Det innebærer vanligvis krenkelser som beføling også videre. Han er også siktet for et tilfelle av å få ha forsøkt å kjøpe seksuell omgang. Han er ikke siktet for noe som har med deling av bilder å gjøre, sier Hasle.

Etter det NRK forstår, er alle de fornærmede over den seksuelle lavalder.

– Jeg har lyst til å kommentere at informasjonen som har kommet frem på ingen måte er presis. Saken har akkurat kommet inn til politiet, det er knapt nok gjort undersøkelser. Pressen har hatt få kilder å basere dekningen på, sier forsvareren.

Advokat Jon Anders Hasle i retten under første dag i rettssaken etter drapet på Bård Lanes.

Advokat Jon Anders Hasle representerer politikren.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Flere fornærmede

Fylkesleder Bjørn-Kristian Svendsrud i Vestfold og Telemark Frp, sier til NRK at det nå er viktig at politiet får undersøkt saken grundig.

– Jeg ble sjokkert da jeg fikk vite dette i går kveld. Det som blir viktig nå er at politiet får gjort sin etterforskning, sier han.

Politiadvokat Pia Klafstad sier det er flere fornærmede i saken. Hun vil ikke gå inn på hvilke spor politiet har sikret seg.

– Det vil jeg ikke gå inn på av hensyn til etterforskningen, som er helt i startfasen.

Politiet skal nå gjøre tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

– Det vil si avhør av fornærmede og vitner og gjennomgang av beslag, sier hun.