Se så lite trafikk det er på E18

– Vi er gledelig overrasket over at det har gått så fint.

Lite trafikk på E18 2.pinsedag

LITE TRAFIKK: Bildet er tatt rett før klokka 18 mandag kveld, på E18 ved Sandefjord.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi er regner med at det verste er over, og at det holder seg stabilt, sier trafikkoperatør Anniken Island hos Vegtrafikksentralen.

Tidligere på mandag sa trafikkoperatør Arne Kleiv som overvåket på formiddagen, at de regnet med mest trafikk på E18 gjennom Vestfold og i Bamle.

– Det kommer nok til å danne seg lange køer i Bamble, og en del køer i Vestfold i forbindelse med omkjøringen for Skjeggestadbrua, sa han til NRK mandag formiddag.

Skilter alternative ruter

Kleiv rådet bilistene til å velge andre veier enn E18 der det er mulig.

– Alternative ruter blir skiltet, sa han da.

Kø omkjøringsvei Holmestrand

KØ: Lørdag var det kø sørover på E18 i Vestfold før Islandkrysset og avkjøringen rundt den stengte Skjeggestadbrua. Mandag skal bilistene hjem igjen.

Foto: Vegård Lilleås/NRK

– På E18 i Bamble er det skiltet en alternativ rute fra Gjerdemyra i Kragerø og opp mot Drangedal og videre mot Porsgrunn og Skien. Da kan en også bruke fylkesvei 32 over Siljan, Steinsholt, Hvittingfoss og inn til Hof og videre ut på E18.

I Vestfold er Bispeveien og fylkesveiene 313 og 315 omkjøringsveier for E18 etter at Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand kollapset i februar. Også her var det forventet en del køer mandag.

  • Hold deg oppdatert på trafikkbildet her
Laster kart, vennligst vent...

Vegtrafikksentralen region sør forventer mest kø i Telemark og Vestfold.

Flaskehals ved Minnesund

Statens vegvesen opplyser at også vegarbeid fører til redusert framkommelighet flere steder på Østlandet.

På E6 nordover fra Minnesund bygges en ny firefelts vei, og fram til 3. juni vil det pågå asfaltering og oppmerking nordover fra Minnesund bru. Alternative ruter er omkjøring via E16 Kløfta og riksvei 24 Stange, eller riksvei 4, opplyser vegvesenet.

Det kan også danne seg kø på E6 over riksgrensen ved Svinesund. Her kan bilistene velge å heller kjøre over den gamle Svinesundbrua. Vegvesenet forventer også økt trafikk på riksvei 3, riksvei 4, E16 i tillegg til E18.

– Trafikantene bør beregne ekstra god tid, sier faggruppeleder Therese Thowsen på Vegtrafikksentralen.