I går var det rekordbesøk på Dyrsku'n i Seljord i Telemark med 32 000 innenfor portene. I dag var det regn i lufta, men likevel var det trangt om plassen.
For første gang her i landet skulle det kåres en Norgesmester i grøtkoking. Ute i Europa har grøten en renessanse, Skottland har alt kåret sin nasjonale mester.
På Dyrsku'n i dag konkurrerte 16 grøtkokere om den gjeve tittelen "Årets grautgrams".
– Med den grøttradisjonen vi har her i Norge, var egentlig bare spørsmål om tid før det kom hit også, sier Linda Roalstad, sjefskonditor fra Continental.
– Den skal smelte på tunga
Gjennom fire heat kan deltakerne koke hverdagsgrøt, festgrøt og nyskapende grøt som skal bedømmes av ett dommerpanel.
Bodil Nordjore, tradisjonskokk og dommer i konkurransen, leter etter helt spesifikke kvaliteter når hun skal kåre en vinner.
– En god grøt skal smelte på tunga, du skal ha lyst på mer etter den første skjeen og øynene skal bli forførte fordi grøten ser bra ut. En grøtklatt er ikke bare en grøtklatt, sier Nordjore, kokebokforfatter fra Byrte i Tokke kommune.
Se videoreportasje fra Dyrsku'n øverst i saken.