- En god grøt må du bare ha mer av

På Dyrsku'n i dag ble det for aller første gang arrangert NM i grøtkoking.

Første NM i grøtkoking ble arrangert på Dyrsku'n i Seljord i dag.

SELJORD: I reportasjen fra Dyrsku'n møter vi Vilma Linnea Seljord Eriksen, Audun Svartdal, teknikktrener på ski, Bodil Nordjore, tradisjonskokk og dommer og Linda Roalstad, sjefskonditor Continental og konferansier.

I går var det rekordbesøk på Dyrsku'n i Seljord i Telemark med 32 000 innenfor portene. I dag var det regn i lufta, men likevel var det trangt om plassen.

For første gang her i landet skulle det kåres en Norgesmester i grøtkoking. Ute i Europa har grøten en renessanse, Skottland har alt kåret sin nasjonale mester.

Grøtmester Bjørg Nordbø

Årets grautgrams er Bjørg Nordbø fra Åmotsdal.

Foto: Dyrsku'n

På Dyrsku'n i dag konkurrerte 16 grøtkokere om den gjeve tittelen "Årets grautgrams".

– Med den grøttradisjonen vi har her i Norge, var egentlig bare spørsmål om tid før det kom hit også, sier Linda Roalstad, sjefskonditor fra Continental.

– Den skal smelte på tunga

Gjennom fire heat kan deltakerne koke hverdagsgrøt, festgrøt og nyskapende grøt som skal bedømmes av ett dommerpanel.

Bodil Nordjore, tradisjonskokk og dommer i konkurransen, leter etter helt spesifikke kvaliteter når hun skal kåre en vinner.

– En god grøt skal smelte på tunga, du skal ha lyst på mer etter den første skjeen og øynene skal bli forførte fordi grøten ser bra ut. En grøtklatt er ikke bare en grøtklatt, sier Nordjore, kokebokforfatter fra Byrte i Tokke kommune.

Se videoreportasje fra Dyrsku'n øverst i saken.