Foreslår disse bomsatsene på E18

Fylkestinget har kommet med sitt forslag til hvor mye bilistene må betale ved hver bomstasjon på E18 gjennom Vestfold.

Laster kart, vennligst vent...

Bilistene får ti prosent rabatt på disse prisene med bombrikke.

Frode G. Hestnes.

Frode G. Hestnes (Frp) tror deres forslag vil bli de endelige satsene.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Tidligere denne uken ble det kjent at det kommer til å koste 57 kroner i bompenger å kjøre gjennom fylket. Det gjelder fra 2017 når E18 gjennom hele Vestfold er ferdig utbygd.

Fylkestinget forslår at satsene fordeles som vist på kartet over.

– Det er ingen grunn til å tro at det ikke blir slik, sier fylkesleder i Frp, Frode G. Hestnes, til NRK.no. Han opplyser også at kjøretøy over 3,5 tonn må betale det dobbelte dersom fylkestingets forslag blir vedtatt.

Bilister som har bombrikke får ti prosent rabatt. Fylkestinget kommer med flere eksempler på hvor mye bilistene må ut på følgende veistrekninger (Tallene er inkludert bombrikkerabatt):

  • Larvik–Tønsberg: 33 kroner *
  • Sandefjord–Tønsberg: 22 kroner
  • Larvik–Sandefjord: 9 kroner *
  • Torp–Sandefjord: 7 kroner
  • Torp–Tønsberg: 17 kroner
  • Torp–Larvik: 16 kroner *

* Fra 2017 må du betale 7 kroner mer i bompenger. Da står strekningen mellom Bommestad og Sky i Larvik ferdig.

Vil hindre trafikklekkasje

For å presse prisen ned har politikerne økt nedbetalingstiden fra 15 år til 20 år. Fylkesordføreren har jobbet med problemstillingen i mange år. Selv om bomstasjonene nå blir stående 5 år lenger enn først planlagt, kaller han dette en seier.

– Ja, jeg er veldig glad for resultatet. Vi betrakter det som en liten seier. En pris under 60 kroner har vært målet hele tiden, sier fylkesordføreren.

Politikerne har vært opptatt av å få lave bomsatser for at færre bilister skal velge sideveiene.

– De veiene er ikke bygd for så stor trafikk. Det ville også ført til både miljøproblemer for dem som bor der og høy ulykkesrisiko. Vi vil at flest mulig skal velge E 18. Det gjør de med lave bomsatser, avslutter Johansen.

Fylkespolitikere

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen presenterte i dag bomsatsene, sammen med samarbeidspartiene. Fra venstre: Per-Eivind Johansen (H), Frode Hestnes (FrP), Kåre Pettersen (V) og Hans Hilding Hønsvall (KrF).

Foto: Philip Hofgaard / NRK