Føreren hadde 1,94 i promille og sovnet bak rattet

Mannen våknet av at passasjerene skrek, men da var det for sent.

Bil gjennom husvegg

RAKK IKKE BREMSE: Bilen gikk rett gjennom ytterveggen og stanset et godt stykke inne i huset.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

I 04.55-tiden søndag 3. mai i år var mannen (22) på vei hjem fra et nachspiel. Han var full, og sammen med to venninner kjørte han ned Bjerggata i Sandefjord.

22-åringen sovnet bak rattet og våknet av at de to passasjerene skrek. Det var imidlertid for sent å bremse opp, og bilen dundret inn i et hus i Skippergata.

Bilen gikk gjennom ytterveggen og stoppet et godt stykke inn i huset.

Gikk videre

Både han og passasjerene stakk fra stedet uten at 22-åringen oppga navn og adresse til huseieren. Politiet fant ham etter hvert og da innrømmet han å ha kjørt bilen.

22-åringen og passasjerene ble fraktet til legevakta. Ingen av dem ble alvorlig skadd. Det ble tatt blodprøver som viste at mannen hadde 1,94 i promille.

I retten innrømmet mannen at han ikke var edru, at han kjørte uaktsomt og at han ikke oppga sin kontaktinformasjon til huseierne.

Han mente imidlertid at han hadde gyldig førerkort. Hans førerett ble suspendert i begynnelsen av mai, men mannen selv sa at han hadde blitt lovet å beholde førerkortet mot å avlegge rene urinprøver.

Fordi det ikke ble lagt frem dokumentasjon som viste grunnlaget for suspensjonen, mener retten at dette skaper rimelig tvil rundt hvorvidt førerretten var gyldig tilbakekalt da ulykken skjedde. Og han ble frikjent for kjøring uten førerkort.

Tidligere dømt

22-åringen er tidligere dømt til 17 dagers betinget fengsel for kjøring i påvirket tilstand, og Sandefjord tingrett kom nå med en samlet dom på 65 dagers fengsel.

Mannen må trolig betale 200 000 kroner for skadene på huset han kjørte inn i, og retten dømte han til å betale en bot på 5 000 kroner, samt 5 000 kroner i skadeerstatning til huseieren.

Han ble ikke dømt til å betale saksomkostninger i tillegg, noe aktor i saken ba om.

22-åringen har også mistet retten til førerkort i en periode på fire år.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark