Foreldre anmelder kommune

Foreldre anmelder kommune som de mener har fremprovosert trusler.

Foreldre til en gutt som tidligere i høst ble anmeldt for trusler mot en ansatt i Re kommune, har nå anmeldt kommunen.

Løftebrudd

- Vi anmelder Re kommune fordi de har begått et løftebrudd. De har fremprovosert en trussel mot en ansatt i kommunen. Vi mener at dette forholdet ligger så langt tilbake i tid, at Re kommune burde tatt ansvar for denne guttens oppvekst lenge før, sier guttens stefar, Morten Tollefsen.

Grunnen til at anmeldelsen kommer nå har bakgrunn i at kommunen tidligere i høst anmeldte en gutt som per telefon skal ha truet en av de ansatte i kommunen med juling. Dette skal ha kommet etter at gutten har blitt fratatt oppdraget på et kulturarrangement.

Ba om unnskyldning

Gutten skal i ettertid ha vært nede på lensmannskontoret og bedt om unnskyldning. Men rådmann i Re, Trond Vifstad, mener dette ikke var nok og at en anmeldelse var nødvendig.

Morten Tollefsen har ingen forståelse for dette.

- Personen som anmeldt dette, har skrevet at han ikke følte seg truet og heller ikke var redd. Denne personen burde kjent til guttens temperament, sier han.

- Men forsvarer du at gutten har kommet med trusler mot en kommuneansatt?

- Vi forsvarer det ikke, men vi ser en forklaring på hvorfor disse truslene kom, sier Tollefsen.

- Løp til lensmannen

Mor til gutten, Kari Endresen, mener saken burde vært håndtert på en helt annen måte.

- Personen som anmeldte dette, kjente gutten så godt at han burde oppsøkt han og tatt en prat med han. Kanskje de kunne funnet en løsning, i stedet for å løpe rett til lensmannen, sier Endresen. Det synes jeg er feigt.

 

 Rådmann i Re kommune Trond Vifstad vil avvente situasjonen og se hva som skjer i saken.