Hopp til innhold

Folk og fe direkte på Dyrsku'n

Bli med NRK til Seljord fredag 12. september! Vi skal formidle folkelivet, smak, lukter, debatter og presentere prisvinnere med fire bein og horn.

Planlegger Dyrsku-sending

Dette er en liten del av «bølingen» til NRK på Dyrsku'n: Thomas Nikolai Blekeli, Nils Martin Brandvik, Britt Boyesen, Gry Eirin Skjelbred og Geir Åge Jensen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Bli med og opplev et yrende liv med folk og fe fra Norges største landbruksmesse "Dyrsku'n" i Seljord.

Knivsmedene er selvfølgelig på plass. Telemarkskuene, spekepølsene og tivoliet. Rømmegrøten og sukkerspinnet. Det er tid for Dyrsku'n i Seljord for 148. gang.

Dyrskun

Den fineste kua får premie.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

Dyrskun.

Mange er nysgjerrige på landbruksmaskinene.

Foto: Børre Karterudsæter / NRK
Norges største landbruksmesse
samler rundt 80.000 mennesker fra 12. til 14. september. I år håper arrangørene på en ny rekord.

Det yrer alltid av liv på Dyrsku-plassen der tobeinte pruter, smaker, treffer kjentfolk og lar seg forføre av alt fra store traktorer til søte karameller.

De firbeinte har selvfølgelig en stor og god plass i Dyrsku'n. Kuer, geiter og hester blir beundret og premiert. Dette er det gamle fesjået i ny forpakning.

Folkefest på direkten

NRK skal sørge for at alle kan få med seg stemninga den dagen folkefesten starter. Fredag 12. september inviterer vi deg med til Seljord fra klokka 13 til 15.30. Da sender vi direkte fra livet i boder, utstillinger, husdyrparaden, debatt om landbrukspolitikken og mye mer på nrk.no/telemark.

Den offisielle åpninga av Dyrsku'n skjer klokka 14. Da er det mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug som taler. Ikke aller bøndene har vær like begeistra for at hun skal komme. Flere har sagt at de skal boikotte Dyrsku'n i år. Tida får vise om det blir noe av boikotten.

Ta gjerne Instagram-bilder fra Dyrsku'n og merk dem #nrkdyrsku og #nrktelemark.

Gina Rui Oxum og Blomros

Gina Rui Oxum skal ha med seg telemarkskua Blomros til Dyrsku'n i Seljord.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark