Politiet følger med på radikalt miljø i Larvik

Politiet følger med på miljøet knyttet til radikale islamister i Larvik. Det sier politimester Rune B. Hansen, som ikke tror det finnes et omfattende radikalt miljø i kommunen.

Politimester Rune B. Hansen

Politimester Rune B. Hansen tror ikke det finnes et omfattende radikalt miljø i Larvik.

Foto: Politiet

– Det vi vet er at det har vært andre tilfeller av radikalisering fra larviksområdet. Vi er jo inne i saken på et forebyggende plan, sier Hansen.

For en uke siden gikk PST ut med at en nordmann med somalisk opprinnelse mistenkes for å ha vært involvert i terrorangrepet mot et kjøpesenter i Nairobi i Kenya.

Kommenterer ikke detaljer

I går ble det kjent at den 23 år gamle mannen er fra Larvik. Den kjente radikale islamisten Omar Abdullah Mohammed, som tidligere het Mohyeldeen Mohammad, er også fra Larvik.

Politimesteren vil ikke kommentere detaljer i saken.

– Men jeg har ikke noe tro på at det er et omfattende radikalisert miljø i Larvik. Samtidig er det klart at det finnes miljøer vi er oppmerksomme på og arbeider med.

Les også:

Frykter stigmatisering

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, frykter at andre innvandrere fra kommunen blir stigmatisert på grunn av omtalen denne saken får.

Rune Høiseth

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, frykter stigmatisering.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Det skjer veldig fort. Derfor er det viktig at vi er åpne og tør å ta avstand fra den type handlinger. Vi må ha det med oss i grunnskolen.

– Foregår det en radikalisering av muslimer i Larvik?

– Jeg kjenner ikke til det.

Vurderer å endre introduksjonsprogram

Alle nye innvandrere i Larvik går gjennom et introduksjonsprogram i regi av Nav, og har til nå ikke advart mot radikale miljøer.

– Det vi har fokus på er opplæring i samfunnskunskap og norske lover og regler, sier leder for Nav Larvik, Ulf Pedersen..

– Burde dere være tydeligere på disse miljøene?

– I etterkant av denne saken vil vi vurdere om det er hensiktsmessig, sier Pedersen.