Flest sykemeldte i Sandefjord

Sandefjord topper statistikkene for sykemeldinger. NAV innrømmer at de har gjort en for dårlig jobb. Nå skal arbeidet skjerpes og terskelen for å bli 100 prosent sykemeldt skal bli mye høyere.

Nav-logoen på veggen til Navs hovedkontor i Oslo
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi har ikke noen fornuftig forklaring på det. Det er ingen grunn til at vi skal være sykere i Sandefjord enn i Tønsberg, Larvik eller landet forøvrig, sier Hanne Krogh Lyng Sundbø, NAV-leder i Sandefjord.

Hanne Krogh Lyng Sundby

NAV-leder Hanne Krogh Lyng Sundby i Sandefjord sier de nå vil jobbe tettere med arbeidsgiverne og legene for å få folk tilbake i jobb.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Sandefjords blad skriver i dag at Sandefjord topper statistikkene for både sykefravær, antall personer som er helt arbeidsledige og antall personer som mottar arbeidsavklaringspenger. Den trenden vil NAV i Sandefjord nå snu. Det betyr at det ikke er sikkert du blir 100 prosent sykemeldt i framtida.

– NAV skal ha et større arbeidsrettet fokus. Vi vet at jo lengre du er helt borte fra arbeidslivet, jo vanskeligere er det å komme tilbake, sier Sundbø.

Les også:

Innrømmer for dårlig jobb

Målet er å få flere folk i arbeid og ut av sykemelding. Derfor vil NAV jobbe tettere med arbeidsgiverne for å tilrettelegge arbeidet, samt legene for å unngå 100 prosent sykemelding dersom det er mulig.

– Nei, vi har ikke gjort en god nok jobb. Vi ser at også vi har en aksje i denne utviklingen, så nå må vi jobbe tettere med arbeidsgiverne og legene, sier Sundbø.