Hopp til innhold

Flere ulykker etter stort snøfall

Stort snøfall og vanskelige kjøreforhold har ført til flere ulykker i morgentimene. En person er alvorlig skadet etter en trafikkulykke på riksvei 35 ved Ask i Buskerud.

Ulykke ved Ask

Bilføreren av personbilen er alvorlig skadet etter ulykken ved Ask i Buskerud.

Foto: Ole Edvin Tangen

Så langt er det meldt om flest ulykker i Buskerud, Telemark og Akershus. Det er det vanskelige kjøreforhold i flere fylker. I Buskerud er nå flere bussavganger innstilt mellom Røyken og Hurum.

Vei stengt

På riksvei 35 ved Ask kolliderte en lastebil med henger med en personbil ved 07-tida. En person er alvorlig skadet og kjørt til sykehus. Kjøretøyene er fjernet og veien er åpen igjen.

En skolebuss med ti skoleelever kolliderte i dag tidlig med en lastebil på Holmsvegen i Hjartdal i Telemark. Kollisjonen skjedde i lav hastighet og ingen skal være skadd. Holmsvegen var stengt for trafikk. Det er svært glatt på stedet, melder politiet.

I Stovner i Oslo har det også vært en kollisjon der en buss var involvert. Bussen kolliderte med en lastebil, men heller ikke her var det personskader. Det er kun meldt om materielle skader på kjøretøyene.

Ellers i Oslo har det ifølge politiet vært få ulykker denne morgenen, men et vogntog som har fått motorhavari skapte store trafikkproblemer. Den stod på E6 i retning Oslo og førte til at trafikken gikk sakte.

Kø ved Røykenveien

På Røykenveien inn mot Asker er det stillegående kø på grunn av vanskelige kjøreforhold.

Foto: Anders Fehn

Frontkollisjon i Drøbak

I Drøbak skjedde det ved 07-tida en frontkollisjon med to personbiler. Ulykken skjedde på Holtbråtveien og skal ikke ha ført til alvorlige skader. Tre personer var involvert i ulykken og de skal ifølge politiet være lettere skadet.

I Ullensaker har det vært en ulykke med flere biler involvert. En person er kjørt til legevakt ved smerter i ryggen. Ulykken skjedde på en bru over jernbanen på fylkesvei 179 ved Hauerseter.

En mann i 20-åra fra Jessheim er i dag anmeldt for å ha kjørt med dårlige dekk etter en annen ulykke i Ullensaker. Det var tre biler involvert i sammenstøtet på Kløfta, men ulykken skal ikke ha ført til personskader.

Laster Twitter-innhold

I Sandvika i Bærum har en bil har blitt påkjørt bakfra på glatta. Bilføreren hadde smerter i nakken etter ulykken.

En mann er skadet etter å ha kjørt av veien og truffet en parkert trailer i Ski.

På fylkesvei 35 i Hønefoss har en bil snurret i veien og havnet i grøfta. Ulykken skjedde mellom Drolsum og Nakkerud. Det er ikke meldt om personskader.

På Hønefoss har det også vært store trafikale problemer etter at et vogntog ble stående fast i Eggemobakkene ved 09-tida. Vogntoget hadde kjetting, men kjettingen hadde satt seg fast mellom hjulene. Hendelsen førte til stor kø på stedet.

Ulykke Tyristrand

Det var en stund store trafikale problemer etter ulykken på riksvei 35 ved Ask. Kjøretøyene er nå fjernet og veien er åpen igjen.

Foto: Ole Edvin Tangen

I Telemark var fire personer involvert i en kollisjon mellom to personbiler på Bjørntvedtveien i Skien. Tre av personene er kjørt av ambulanse til Sykehuset Telemark for videre sjekk. Bilene er berget og veien er åpen igjen for trafikk.