Hopp til innhold

100 arbeidsplasser kan forsvinne

TØNSBERG (NRK): – Vi skal vende alle steiner for å ivareta den enkelte, sier tillitsvalgt.

Nortura

NY RUNDE: Næringsmiddelgiganten har vært i omstilling i noen år, nå venter en ny runde.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Næringsmiddelkonsernet Nortura regner med å måtte kutte rundt 100 årsverk fram mot høsten 2017. Det betyr hver tredje ansatt i ekspedisjonene rundt om i landet.

– I dag gjør vi jobben med å plukke, pakke og ekspedere varene ut til butikkene, men den jobben ønsker grossistene å gjøre selv fremover. Da har vi bruk for færre folk i våre ekspedisjoner, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen.

Håpet er imidlertid å unngå oppsigelser.

– Nortura har vært i omstilling i lang tid allerede, og kuttet mange årsverk og kostnader. Vi har veldig god erfaring med å gjøre dette på en god måte. Det håper vi at vi skal klare nå også.

– Vi vet at i ni av ti tilfeller så klarer vi å unngå oppsigelse ved å sørge for at folk får seg en jobb, enten i eller utenfor Nortura, eller ved naturlig avgang, fortsetter Skagen.

– En trist beskjed

Konserntillitsvalgt i Nortura, Kenneth Johansen, opplyser til NRK at alle de berørte ansatte fikk informasjon om omstillingen på fredag.

Kenneth Johansen Nortura

Kenneth Johansen sier han vil jobbe for å ta vare på de ansatte som er berørt.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Selv var han ikke til stede på informasjonsmøtene, men han syns situasjonen er trist.

– Det slår såpass hardt, og det er alltid en trist beskjed å få når arbeidsplasser forsvinner, sier han til NRK lørdag ettermiddag.

10 prosent

Det er fabrikken i Tønsberg som blir hardest rammet. Det jobber rundt 500 personer der, og kuttene vil trolig være på 50–60 årsverk.

De andre berørte jobber i Stavanger, Harstad, Trondheim og Sarpsborg.

– Dette får en konsekvens for samtlige ekspedisjoner i konsernet, sier Johansen.

Han sier videre at de skal ivareta de ansatte som kommer i en omstilling, på en skikkelig måte.

– Vi har en omstillingsavtale, så det er absolutt muligheter for å sysselsette personer andre steder i Nortura – der det er ledige jobber, vel å merke. Vi er i en konkurranseutsatt bransje og inne i et ganske tøft kostnadsprogram, men vi skal vende alle steiner for å ivareta den enkelte i den situasjonen de befinner seg nå.