Hopp til innhold

Finn tre feil i dette bildet

Flere observante lesere har kontaktet oss om feilen. Ser du den?

mann hoppet i vannet for å unngå politiet

Politiet hadde ikke mulighet til å hente redningsvester da de var ute på oppdrag fredag morgen.

Foto: Geir Eriksen

Historien om mannen som hoppet i vannet i Sandefjord for å unngå politiet, har gått landet rundt fredag formiddag. Flere har reagert på at politimennene i båten ikke er utstyrt med redningsvest.

"Her står politimennene i båten uten påbudt redningsvest. De bærer skuddsikre vester og belte med politiutstyr som veier en god del om en skulle falle i vannet. Er de fritatt for bruk av redningsvest i båt med unnskyldning at de er udødelige og ikke behøver å bruke påbudt utstyr?", skriver Kurt i en e-post til NRK, og han er ikke alene om å registrere det flere kaller politiets lovbrudd.

Politiets eget ansvar

Carl Fridthjof Jacobsen er varabrannsjef i Sandefjord og hadde ansvaret da brannvesenet ble bedt om å hjelpe til med å få fatt i mannen som hadde lagt på svøm fredag morgen.

– Her er vi under politiets kommando. Når de velger å borde vår båt, uten redningsvester, er det deres valg. De får ivareta sin egen sikkerhet, sier Jacobsen som forteller at de har snakket om situasjonen på brannstasjonen fredag formiddag.

– Vi har reagert ja. Våre mannskaper har redningsvester, men vi har ikke noen ekstra om bord.

Berusede ungdommer la fra kai

Kenneth Berg

- Vi forstår at folk synes det er litt rart å se politifolk i båt uten redningsvest, sier Kenneth Berg, leder for felles operativ enhet i Vestfold politidistrikt.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Natt til i dag fikk politiet melding om at berusede ungdommer var på vei mot en båt, og en bilpatrulje ble sendt til havnen.

– Mens patruljen snakker med dem, legger båten fra kai. Ressurser fra brannvesenet ble tilkalt, men våre folk kunne ikke forlate stedet, sier Kenneth Bergh, leder for felles operativ enhet i Vestfold politidistrikt.

Han forteller at minst én av personene ble utagerende og trakk kniv før de dro av gårde i båten.

Les også:

Liv og helse først

Da brannvesenet kom i båt, ble politifolkene med, uten redningsvest, for å redde en av ungdommene som da hadde hoppet i vannet.

– Det var en vurdering der og da. Vi må sette liv og helse først, sier Kenneth Berg i vestfoldpolitiet.

Han understreker at alle som er i båt, inkludert politiet, skal ha redningsvest, og at etaten er svært opptatt av at folk skal bruke flyteutstyr.

Skjønner at folk smiler

At folk trekker litt på smilebåndet over å se lovens lange arm selv bryte loven har han full forståelse for. Samtidig håper han på forståelse for hvorfor politiet måtte prioritere som de gjorde.

– Det positive er at folk er opptatt av påbudet. Derfor har jeg ikke noe problem med å forstå at de reagerer, avslutter Berg.