Politiet: – Dette er galimatias

Politiet advarer til skrekk og advarsel mot slik kjøring. Videobildene viser en dramatisk forbikjøring, som kunne tatt menneskeliv.

Politiet advarer til skrekk og advarsel mot slik kjøring. Videobildene viser en dramatisk forbikjøring, som kunne tatt menneskeliv.

POLITIET ADVARER: Slike sjåfører ønsker politiet å ta førerkortet fra.

En høstkveld i slutten av september kjørte Johan Martin Tovslid fra Skien på riksvei 36 mellom Skien og Ulefoss. På kjøreturen filmet han en svært stygg forbikjøring med sitt dashcam, som kunne endt som en dødsulykke.

Det første jeg tenkte da jeg så hva som skjedde var; Fy faen, det der har ikke jeg lyst til å rydde opp i.

Tovslid forteller at han ble kjørende bak varebilen et stykke. Da han kom ned mot Hanesbakken kjørte det en traktor foran dem.

– Jeg ser at varebilen legger seg ut og vil forbi traktoren midt i en yttersving. Han kommer knapt nok frem til bakhjulet på traktoren da det kommer bil imot. Han gir ikke noe tegn til å gi på eller avbryte forbikjøringen. Han bare fortsetter ufortrødent videre. Han presser traktoren ut på den hvite stripen, og bilen som kommer imot må legge seg så nær autovernet som mulig for å unngå kollisjon.

Johan Martin Tovslid

Johan Martin Tovslid fra Skien er sjokkert over forbikjøringen han var vitne til på riksvei 36 mellom Ulefoss og Skien.

Foto: Privat

– Dette er villmannskjøring

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Vidar Aaltvedt har sett videoen. Han er klar i sin tale etter å ha sett bildene.

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Vidar Aaltvedt sier politiet ønsker å ta førerkortet fra sjåfører som kjøre på denne måten.

Foto: Anders Stang Lund / Politiet

Dette er villmannskjøring. Her setter sjåføren eget og ikke minst andres liv i fare.

Aaltvedt er ikke i tvil om at dette er en farlig situasjon.

– Sjåføren i varebilen kjører forbi i en lang høyresving, han kan umulig ha sett hele svingen, nei dette er fullstendig galimatias. Det er nettopp sånne sjåfører politiet vil ha tak i for å ta fra dem førerkortet.

Fikk hjertet i halsen

Johan Martin Tovslid sier han ble forbanna etter episoden.

– Hundre meter lenger frem på strekningen er det 50-sone, og han kunne ikke kjørt noe fortere likevel. Hadde han ventet 30 meter hadde traktoren kjørt til siden, for den skulle inn på busslommen.

Å risikere tre-fire liv for å komme forbi akkurat der og da gjør meg forbannet

Johan Martin Tovslid

I ettertid fikk Tovslid kjenne på skjelven.

– Jeg gikk med hjertet i halsen resten av kvelden. Jeg var så sikker på at det der kom til å gå galt, det er sjelden jeg er så sikker.

Hva synes du om slik kjøring?

– Når du legger deg ut, uten at du ser noen ting, i en yttersving- da burde du troppe opp på politikammeret selv og levere førerkortet.