Fikk napp hos NRK

På eget initiativ filmet de innspillingen av suksess-serien «Kampen om tungtvannet». For tre uker siden ble dokumentaren kjøpt av NRK og skal sendes i beste sendetid.

Daniel Fahre

Daniel Fahre har fulgt innspillingen av Kampen om tungtvannet.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli

Lørdag kveld kan det lille produksjonsselskapet Fenomen tv, film og scene i Porsgrunn trolig sette nye personlig rekord i antall seere. Dokumentaren «Location Rjukan» sendes på NRK1, rett etter «Lindmo». Avtalen ble gjort for bare tre uker siden.

Se reportasjen her.

Dokumentaren vises på NRK1 lørdag kveld.

Avtalte via sms

– Avtalen med NRK ble først inngått da tv-serien ble en stor suksess. De siste tre ukene har vi jobbet på spreng for å få dokumentaren ferdig og den ble levert til NRK bare seks dager før sending. Det er ikke vanlig, sier regissør Daniel Fahre i Fenomen tv, film og scene.

Produksjonsselskapet fikk økonomisk støtte fra Telemark fylkeskommune og Sørnorsk filmsenter til å dokumentere innspillingen, men hadde ingen garanti for at dokumentaren skulle bli sendt på tv.

– Det løsnet etter at første episode ble vist og tv-serien slo alle rekorder. Avtalen ble gjort på rekordtid. Det er faktisk første gang at vi har gjort en avtale via sms, smiler Fahre.

Historiske klipp

Daniel Fahre

Daniel Fahre er regissør for dokumentaren om tv-serien fra Rjukan.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli

I dokumentaren «Location Rjukan» møter vi blant andre Thor Nicolaysen, som var guide for skuespillerne i tv-serien. Han tok med alle filmfolkene på ruta som sabotørene gikk. I dokumentaren har Daniel Fahre gravd fram historiske klipp som aldri tidligere har blitt vist.

– Aller best husker jeg hvor kaldt det var under opptakene på Hardangervidda. Det var uansett en veldig morsom jobb og tv-serien har jo allerede blitt historisk i tv-sammenheng.