Hopp til innhold

Aleksander (26) fikk hyggelig overraskelse av politiet

SKIEN (NRK) : Aleksander Donoso mistet alt han eide i brannen i Skien torsdag. Som så mange unge, hadde han ikke rukket å tegne innboforsikring, Men i dag fikk han en hyggelig overraskelse av politiet.

Aleksander Donoso

En av sedlene var litt brunsvidd i kanten, mens resten var i god stand. Bak Aleksander Donoso ligger leiligheten som et utbrent skall.

Brannen er slukket, men det henger fremdeles en sur røyklukt over området. Huset med de åtte leilighetene er totalskadd. Det samme gjelder innbo, klær og gjenstander. Opprydningsarbeidet er i gang og politiet er i gang med å lete etter brannårsaken.

Ut av en dør kommer brannetterforsker Rune Strandskogen i politiet, ikledd støvmaske, hansker og kjeledress. Under jakten på spor fant han en bærepose som så vidt har sluppet unna brannen.

En spent Aleksander Donoso går gjennom posen og finner passet sitt og flere tusen kroner i sedler. Bare en av tusenlappene er merket av brannen. Resten er gangbar mynt.

Aleksander Donoso

Her finner Aleksander Donoso igjen både penger og pass etter at brannetterforsker Rune Strandskogen har reddet dem ut av brannruinen.

Foto: Roald Marker / NRK

Nå har jeg penger nok til å spise middag i dag, sier han. Livet ble litt lettere nå.

– Hvordan har natten vært?

– Jeg våknet opp på sofaen hos en kamerat og håpet at det var et mareritt. Men her står jeg og ser at det er sant, sier han og titter mot huset som er en ruin.

Det var rundt klokken 14 torsdag brannvesenet i Skien og Porsgrunn rykket ut til Husbrann i Håvundvegen i Skien - Telemark .

Sterk vind i området vanskeliggjorde slukningsarbeidet, slik at brannvesenet holdt på mellom 6–8 timer.

Husbrann Skien

Brannen var vanskelig å slukke og mannskaper fra Skien og Porsgrunn brukte mellom 6 og 7 timer på å få kontroll.

Foto: Roald Marker / NRK

Alle beboerne har mistet alt de eide. Det er spesielt ille for Aleksander Donoso.

– Jeg har akkurat flyttet inn og fått meg jobb. Derfor hadde jeg ikke rukket å tegne innboforsikring ennå, sier han med ett sukk.

Kjenner igjen situasjonen

Bjarne Rysstad i Gjensidig forsikring har opplevd dette tidligere:

– Det er mange som tenker at dette ikke vil ramme meg. Men det er tungt å møte unge som opplever slikt, særlig når det er for sent, sier han.

Rune Strandskogen i politiet har etterforsket mange branner. Unge uten forsikring er ikke nytt for ham heller. Men det er ikke hver dag han kan overraske, slik han gjorde denne gangen.

– Aleksander er fornøyd, sier han med et smil. Det er til og med fler ting i leiligheten hans som kan reddes. Det er jo viktig så lenge han ikke har forsikring.

– Første dag i ny bolig skal jeg skaffe meg forsikring, kommer det kontant fra Aleksander.