Hopp til innhold

Feirer jul til syden og til fjells

Stadig flere dropper hjemmejul og vil oppleve sol og sydenvarme, eller lun hotellkos i fjellet.

Jul i syden og på fjellet

Stadig flere feirer julehøytiden i varmere strøk.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Jul og nyttår er for det meste sydenturer for dem som velger annerledes jul her i Grenland. Det blir det mye kanariøyene, fordi de jo bare skal være vekk en ukes tid.

vil til syden og til fjells i jula

Kristin Clemmentsen i Via Tours Porsgrunn

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det er jo bare en fem til seks timers flyreise unna, så da blir det ganske overkommelig, sier Kristin Clemmentsen ved Via Tours i Porsgrunn.

Jul på cruise

– Men vi har også de som har bestilt for lenge siden og som reiser på cruise. Da blir det mer Carribean. Ellers så er det Egypt som har begynt å bevege seg litt i positiv retning, når det gjelder turisme igjen.

Hvis du vil grave litt dypt i lommeboka, så er det langdistansene som også er populære; til Thailand, Mexico, og USA.


Jul er attraktivt. Og det gjelder hele verden. Og da er kampen om plassene mye høyere.

Hotelljul

Folk vil også ha tradisjoner her hjemme.

Irene Siljan Vestby i Visit Telemark

Irene Siljan Vestby, daglig leder i Visit Telemark

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er mye booka på hotellene i Telemark i de tradisjonelle høytidene. Det begynner faktisk å bli fullt allerede mange steder.

Det er mange faste som kommer tilbake år for år, for å få med seg juletradisjonene på hotellene, sier Irene Siljan Vestby i Visit Telemark.

– Det milde været vi har hatt i det siste, har nok ført til at folk ikke har tenkt så mye på jul ennå. Men så fort det kommer frost, så endrer nok situasjonen seg.

Nok av julemat

– Inntrykket er at fler og flere vil vekk i jula. Jeg tror mange vil oppleve noe annet i jula enn å fly fra juleselskap til juleselskap og drukne i mat og langbord, sier Kristin Clemmentsen.

– Jula kan ta overhånd og mange har ikke så stor familie. Vi har en del som reiser alene på denne tida. Og vi ser også at mange tar med barn og barnebarn, for å slippe unna det vanlige julemaset.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark