Hopp til innhold

Får stille ut i Eiffeltårnet

Sandefjordkunstner Heidi Fosli er i vinden for tiden. I sommer har hun totalt fire utstillinger rundt omkring i verden. Nå har hun blitt invitert til å stille ut maleriene sine på Verdensutstillingen i Eiffeltårnet i Paris.

Sandefjordkunstner Heidi Fosli

Sandefjordkunstner Heidi Fosli er en av svært få nordmenn som har blitt invitert til Verdensutstillingen i Eiffeltårnet.

Foto: Privat

– Det var veldig emosjonelt. Tårene rant, og galleristen spurte om det var noen som var død, forteller kunstneren som er født og oppvokst i Sandefjord. Hun sier at det er få, kanskje en eller to andre nordmenn, som har blitt invitert til utstillingen tidligere.

«Forventningens glede»

Dette bildet heter «Forventningens glede», og er ønsket på utstillingen Fosli nå skal åpne i Roma.

Foto: Privat

Hun fikk invitasjonen til den prestisjetunge utstillingen på e-post, da hun holdt på å henge opp en utstilling på Kongsvinger.


Verdens beste kunstnere


Siden 2011 har Fosli stilt ut arbeidene sine i mange land over hele verden.

– Dette er det absolutt største til nå.

Maternity

Dette maleriet har kunstneren fått to priser for, begge i Italia. Hun forteller at det sannsynligvis er dette som skal til Paris, men det er ikke helt bestemt ennå.

Foto: Privat

På invitasjonen til Verdensutstillingen står det skrevet «The best artists in the world». Inne i «Salon Gustave Eiffel» skal altså blant andre Fosli stille ut maleriene sine. Hun forteller at de kjennetegnes av sterke farger, og at hver av utstillingene hennes har et gjennomgående tema.

– Det viktigste for meg er at flest mulig får vite om arbeidene mine. Med utstillingen i Paris håper jeg på å nå ut til så mange som mulig.


– Setter lys på dem som lider


Fosli har nettopp kommet tilbake fra Milano, der hun har hatt en utstilling på Museum for kunst og vitenskap. Nå reiser hun til Roma for å åpne enda en utstilling. Til høsten venter New York, hvor hun skal ha en separatutstilling. Utstillingen i Eiffeltårnet åpner 23. oktober.

Hun tror kvaliteten og uttrykket i kunstverkene har noe av skylden for at hun har fått lov til å bli med på den store utstillingen.

– Jeg har fått tilbakemeldinger på at bildene mine er veldig sjelfulle. I tillegg jobber jeg veldig hardt for dette, som er min lidenskap og mitt livsverk.

Serendipity

Fosli sier maleriene hennes kjennetegnes av sterke farger.

Foto: Privat

Hun mener at det er hennes ansvar å belyse globale problemstillinger, i og med at hun har fått en offentlig stemme.

– Jeg er veldig opptatt av ubalansen i samfunnet. Skjevheter og urettferdighet er et ganske dekkende ord, sier hun og trekker frem eksempler som kvinneundertrykkelse og mangel på demokrati.

– Jeg prøver å sette lys på dem som lider i samfunnet. Kanskje det kan føre til en bedre verden.