Hopp til innhold

Får ikke støtte til tannbehandling

Silje Jeanette Nedrebø er 28 år og har nettopp fått gebiss. Hun har søkt økonomisk støtte til tannbehandling, men NAV sier nei.

Silje Jeanette Nedrebø

Silje Jeanette Nedrbø er 28 år og har bare 13 tenner i munnen. Hun har søkt økonomisk støtte til tannbehandling, men NAV har avslått søknaden.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det er grusomt. Jeg har nesten ingen tenner igjen. Jeg har dårlig selvtillit og angst. Det hemmer meg så stort. Jeg føler at jeg mister meg selv, sier Silje Jeanette Nedrebø.

I seks år har hun jobbet for å få økonomisk støtte av NAV, slik at hun skal få mulighet til å reparere tennene. Hun får ingen støtte.

NRK fortalte tidligere denne uka om Kjetil Johnsen. Han har fått 60 000 kroner i støtte av NAV til å reparere tennene.

Kjetil fikk tannlegeregning på 60 000

– Jeg synes jo det er urettferdig at noen får, mens andre ikke, sier Nedrebø.

– Handler om økonomi

Bente Kittilsen er saksbehandler for Silje Jeanette Nedrebø i NAV Drangedal.
Hun kan ikke uttale seg om saken, men uttaler seg på generelt grunnlag.

– Slike saker handler ofte om økonomi, og da familiens totale økonomi. NAV dekker ikke slike utgifter når personen det gjelder ikke er sosialklient, sier Kittilsen.

– Jeg har stor forståelse for at det er en veldig vanskelig situasjon for Nedrebø, legger Kittilsen til.

Sykdom

– Dette er en sykdom. Flere i min familie har det samme problemet, sier Silje Jeanette Nedrebø.

Hun ønsker seg nye tenner. Dette er dyrt. Prisoverslag fra ulike tannleger antyder at prisen kan ligge på mellom 100 000 og 170 000 kroner.

– NAV sier at vi har for god økonomi. Men det synes jeg er rart, jeg jobber bare deltid. Vi har ikke mulighet til å betale denne regningen selv.

Nå går Silje Jeanette til tannlege i Drangedal. Hun har trukket flere tenner og fått gebiss. Hun viser frem gebisset, det er tydelig at hun synes det er vanskelig å skulle bruke dette.

– De har sagt at jeg må ha dette i et par år, og bevise at jeg kan ta vare på det. Hvis jeg gjør det skal de hjelpe meg videre.

Gebiss

Silje Jeanette Nedrebø viser frem gebisset hun skal bruke de neste åra.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg har kjempet lenge for å få nye tenner. Det er veldig tøft. Jeg vil tro at det ville vært mer økonomisk for NAV å gi meg støtte til behandling, enn å betale trygd i mange år, sier Silje Jeanette Nedrebø.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark