Får ikke leirskole

Tuva (12) vil ikke gi opp kampen om å gjeninnføre leirskoletilbud for elever i Horten. Åtte av ni skolepolitikere i kommunen har sagt nei til dette.

Tuva Kosmo.

Med flere hundre engasjerte innbyggere bak seg forsøkte Tuva Kosmo å få på plass leirskole for barneskoleelever i Horten kommune. Politikerne mener imidlertid at det koster for mye penger.

Foto: Privat

Til tross for et innbyggerinitiativ om å få tilbake leirskoletilbud for elever i barneskolen, vedtok politikere i Horten kommune å si nei til dette denne uka.

Tuva Kosmo har kjempet for å få på plass en leirskoleordning i Horten.

Hun er elevrådsleder ved Åsgården skole. Nå må hun og de andre elevene ta til takke med andre utflukter.

– Det er trist, og jeg synes at det er en helt feil prioritering. Politikerne har selv vært på leirskole, og når de blir valgt sier de at de skal gjøre gode ting for barn og ungdom. Jeg ønsker at de tenker mer på sin egen erfaring, sier Tuva Kosmo til NRK.no.

Skolehverdagen kan bli ensformig med mange bøker og mye innendørs undervisning. Èn overnattingstur innenfor kommunegrensene er for dårlig, mener Tuva. For henne er det viktig å ha en variert skolegang.

– Sånn som det er nå har vi èn natt hvor vi sover over på Natursenteret, men det blir jo ikke det samme. Å komme seg utenfor Horten er veldig viktig. Da blir man kjent med andre mennesker og steder.

For dyrt

Administrasjonen i kommunen foreslo overfor politikerne å ikke gjeninnføre leirskole. Det begrunnes med at kostnadene tar en for stor del av skolebudsjettet.

Forslaget gikk gjennom med åtte mot èn stemme når saken ble behandlet i Hovedutvalg for kultur, oppvekst og familie. Alle partier utenom Rødt støttet dette.

– Umulig uten eiendomsskatt

SVs Even Gran klandrer flertallspartiene Høyre, Ap, Frp, KrF og Venstre for leirskolenekten.

– Vi har ikke råd til det når disse nekter å innføre eiendomsskatt, skriver Gran i sin stemmeforklaring.

Saken skal formelt gå sin gang i formannskapets møte 24. februar. Så blir den endelig behandlet av hortenspolitikerne når kommunestyret samles til sitt møte 3. mars.

– Vi som har engasjert oss i dette skal forsøke å påvirke politikerne frem mot kommunestyremøtet. Jeg tror ikke de vil ombestemme seg hvis ikke vi prøver å kjempe videre, sier Tuva Kosmo.