Hopp til innhold

Får én million i erstatning

– Jeg er helt satt ut, i tillegg må vi betale våre saksomkostninger og da har vi ikke råd til å utbedre skadene på huset, sier huseier Anette Bull.

Anette Bull

GASSMASKE: Når Anette Bull går ned i kjelleren for å lufte må hun bruke gassmaske for å ikke brekke seg.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

NRK har tidligere skrevet om Anette Bull og familien hennes som trodde de hadde kjøpt drømmehuset i Tjodalyng.

Vil anke

Familien Bull krevde over fire millioner kroner til utbedring av muggskadene på huset sitt, men ifølge den ferske dommen fra Larvik tingrett bør familien få et helt annet beløp.

Nesten 1,2 millioner kroner er beløpet familien er tilkjent i erstatning. I tillegg er begge partene i saken dømt til å betale saksomkostningene.

– Våre saksomkostninger ligger på nesten 800.000 kroner, hvis vi må betale dette så har vi ikke råd til å utbedre huset vårt, sier Anette Bull.

Leietakeren som bodde i første etasje er tilkjent 370.000 kroner i erstatning. Anette Bull er ikke i tvil om at de vil anke saken videre.

– Vi synes det er ille at vi må anke en slik sak til lagmannsretten, men vi har ikke noe valg.

Bekymret for helsa

Bull sier de er skuffet over dommen, som de mener har flere mangler

– Dommeren har ikke vektlagt hele vitneforklaringen fra Byggforsk og hun har heller ikke vektlagt forklaringen fra Anticimex, det er dypt graverende, sier Bull.

Hun legger til at hun er i kontakt med både familiens advokat og tingretten torsdag ettermiddag.

– Først og fremst så er vi veldig bekymret over helsen vår, at vi må bo her og puste inn disse gassene og sporene hver dag, avslutter Bull.

Forsikringsselskapet er fornøyd

Advokat i Protector forsikring, Tommy Ravndal, sier selskapet er fornøyde med dommen slik den foreligger.

– Vi får i stor grad medhold i våre synspunkter, og retten har for det meste kommet til et riktig resultat, skriver Ravndal i en e-post til NRK.

Videre skriver Ravndal «Saken knyttet seg i hovedsak til uenighet om utmåling. Selger og selskapet anførte at det korrekte ville være total utbetaling for begge sakene i størrelsesorden 1.1 million, mens kjøperne la ned påstand inkludert sakskostnader på over 4 millioner.»