Hopp til innhold

Får 50 000 kroner til skoleprosjekt

Sandefjord (NRK): Naturvernforbundet i Sandefjord får pengestøtte for å lære grunnskoleelever om økologi. – Vårt mål er at vi skal bidra til økt miljøbevissthet, sier lederen Tore Nysæther.

Fire personer på en bro over bekken.

VANNPRØVER: Grunnskoleelever måler vannkvaliteten i Haslebekken i Sandefjord.

Foto: Linn Løkken / NRK

I 2011 ble laboratorieklassen ved Sandefjord videregående skole nedlagt, samtidig gikk også «lufta ut av ballongen» for prosjektet «Den økologiske skolesekken».

Fire år senere er prosjektet i gang igjen i form av «bekkis» som er bekkeekskursjoner i vassdrag for grunnskoleelever.

Trenger unge forskere

På slutten av 90-tallet startet «Den økologiske skolesekken» som et undervisningsopplegg for laboratorieelever på Sandefjord videregående skole.

Elevene gjorde miljøundersøkelser og laboratorieelevene ble særlig gode på jord- og vannanalyser.

Dette resulterte i at laboratoriefagklassen ble bedt om å representere Norge under Stockholm Junior Water Prize hele tre ganger.

– På denne samlingen er det mange gamle forskere som trenger rekruttering av nye, unge forskere og derfor er denne konkurransen opprettet for ungdom, forklarer Tore Nysæther, leder for Naturvernforbundet i Sandefjord.

Måler vannkvaliteten

Samtidig med laboratorieprosjektet på Svgs, har grunnskoleelever fra flere barneskoler i Sandefjord deltatt på «bekkis», som går ut på at elevene måler vannkvaliteten i nærbekkene sine.

– Heldigvis har en lærer ved Gostad skole etterlyst vannprosjektet og i løpet av høsten har vi hatt med sjetteklassinger på ekskursjoner i Haslebekken, sier Nysæther.

Nå skal alle barneskoler i Sandefjord få tilbud om å bli med på «bekkis» etter at Sparebankstiftelsen DNB gir 50.000 kroner til prosjektet.

– Vi lever i en tid hvor det blir stadig viktigere å være miljøbevisst og vårt mål er at vi skal bidra til økt miljøbevissthet blant dagens barn og unge, sier Nysæter.

En jente tar en prøve av vannet.

VÅTT: Det var godt elevene hadde med seg høye gummistøvler.

Foto: Linn Løkken / NRK