Fant narkotika i hundefôr

Tollere fant større mengder narkotika gjemt i både hundemat og en bensintank.

Narkotika i hundemat

30. september fant tollvesenet ecstasy i hundemat da de kontrollerte fergepassasjerer.

Foto: Tollvesenet

I løpet av en måned gjorde tollvesenet tre større narkotikabeslag på fergekaia i Larvik på til sammen 6,6 kilo amfetamin og hasj og 5,3 kilo med trolig narkotiske piller.

– Det er gjemt godt og det er i vakuumpakket. Dermed er det lite lukt og vanskelig å finne. Likevel har tollvesenet avdekket dette. Men det er vanskelig å si om det er mer narkotikasmugling nå enn det har vært før, sier krimsjef Knut Vidar Vittersø hos politiet i Vestfold.

Sju personer er varetektsfengslet. To innrømmer befatning med narkotika.

Tollerne finner narkotika i bil i Larvik.

Fire kilo med narkotiske piller er til analyse hos Kripos, men tollvesenet tror det er ecstasy eller amfetamin som ble funnet i bensintanken.

Foto: Tolletaten

Narkohund fant narkotika

Tirsdag 30. august plukker tollvesenet ut to biler som kjører ut av ferga som kommer fra Hirtshals. Det er ikke tilfeldig, for tollvesenet har undersøkt passasjerlistene. Tollere har også med seg en trailer som skanner de to bilene. I tillegg markerer narkotikahunden. I en bil finner tollere 3,6 kilo amfetamin og tre kilo hasj.

Politiets teori er at narkotikaen ble fraktet i den ene bilen og at den andre bilen var en såkalt følgebil. Tre personer fra Nederland blir pågrepet og varetektsfengslet, men ingen innrømmer å ha gjort noe straffbart.

I bensintanken

23. september bruker tollerne de samme metodene og stopper to nederlandske menn som kommer med danskeferga. I bensintanken finner tollvesenet fire kilo med narkotiske piller.

– Det er uklart ennå om det er ecstasy eller amfetamin. Av de tre beslagene er nok dette det største, forteller seksjonssjef Sven-Øystein Wagn Ferstad ved Sandefjord tollsted.

Pillene er til analyse hos Kripos. Hvis det er ecstasypiller kan partiet ha en høy gateverdi.

– Hvis gateprisen per ecstasytablett er 150 kroner, så snakker vi om millionbeløp, sier Wagn Ferstad.

I hundematen

30. september blir en bil med 1,3 kilo ecstasypiller vinket inn. De er gjemt i en pose med hundemat. Ferstad anslår at pillene har en gateverdi til rundt 700 000 kroner. Tollvesenet finner også mindre mengder kokain og hasj. To nederlandske menn erkjenner befatning med narkotikaen.

Både Wagn Ferstad og krimsjef Knut Vidar Vittersø hos politiet i Larvik vet ikke hvorfor større beslag har blitt gjort i september og sier det kan være tilfeldig. Vittersø ser ingen åpenbar sammenheng mellom de tre beslagene på en måned, selv om alle de pågrepne kommer fra Nederland.

Wagn Ferstad sier de kommer til å fortsette det målrettede arbeidet med å stoppe narkotikasmugling.

– I et samfunnsperspektiv gir det en tilfredsstillelse at vi kan stoppe noe av narkotikaen som kommer inn, slik at ungdom slipper å få det i seg, sier Wagn Ferstad.