Fant 5 kattunger i fryseren

Redd Dyra Telemark tar i mot husløse og mishandlete katter. Nå er de fortvilte for hva katter må gjennom og tåle.

Katt

Rex slapper av hos Redd Dyra Telemark. Han ble reddet, og kan se frem til et godt liv.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Karin Nilsen, leder for Redd Dyra Telemark har opplevd flere stygge hendelser med personer som ikke har klart å ta vare på dyrene sine. Nå i helgen fortalte Redd Dyra Telemark på sin Facebook-side om en hendelse som hadde skremt dem.

"Men et tilfelle går virkelig inn på oss, og vi ønsker ikke å henge ut noen, men vise hvor vanskelig vår jobb kan være og hvor sterke spor noen mennesker setter i oss."

Redd Dyra Telemark på Facebook

Karin Nilsen, leder Redd Dyra Telemark

Karin Nilsen, leder Redd Dyra Telemark

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Det var en person som hadde for mange katter, og ville kvitte seg med dem. Men Redd Dyra hadde ikke kapasitet til å ta de imot.

– Hun trua med å slå kattungene i hodet med en hammer. En hadde hun knekt nakken på, sa hun. Det var en 11- 12 kattunger. Noen ville hun kvitte seg med, men ikke alle, sier Karin Nilsen.

Fant 5 kattunger i fryseren

Etter hvert dro Redd Dyra hjem til personen og hentet noen av kattene. Etter en stund fikk Redd Dyra beskjed av politiet at personen var varetektsfengslet. Og at politiet hadde funnet 5 kattunger i fryseren.

– Jeg fikk hjem 4 av de kattungene som var igjen. De var friske, og trengte markkur og litt ekstra mat. De var først hos politiet, og det var noen som hadde tatt vare på dem der. Så vi var heldige som klarte å hjelpe de, sier Nilsen.

– At de skal gjennom så mye

Redd Dyra Telemark blir fortvilte og utrolig lei seg når de opplever slike historier. De er oppriktig glad i dyrene. Karin Nilsen har bestemt seg og skal politianmelde denne saken.

– Slike saker gjør noe med oss på Redd Dyra. Vi er veldig glad i kattene vi får inn. Vi steller med de og gjør vårt beste for de. Og at de skal gjennom så mye uten at vi kan gjøre noen ting, er veldig tragisk. Derfor så tror jeg at et dyrepoliti kunne gjøre veldig mye, sier Karin Nilsen.

– Et dyrepoliti vil kunne gå inn og stoppe slike mennesker, sier daglig leder for Redd Dyra Telemark.

Katt strekker seg
Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Katter klarer seg ikke selv

Karin Nilsen forteller om mange katter som har blitt forlatt av eierne. Og som ikke klarer seg selv. Katter som ikke blir sterilisert, får 2 kull med 4–5 unger hvert år. Hun vil at folk skal ta bedre vare på kattene sine.

– Noen tror at katter klarer seg selv, men det er ikke slik. Det er det gamle ordspråket, men det er ikke sånn. De må ha tilsyn, mat, pass og mark-kur, sier Nilsen.

Strengere reaksjoner

Daglig leder i Redd Dyra Telemark tror at et dyrepoliti og strenger reaksjoner mot dyremishandling, vil kunne forebygge slike hendelser.

– Jeg hører aldri at noen får straffer for dyremishandling. Det er dyrere å tisse i parken enn å mishandle en katt. Jeg synes ikke det er slik det bør være. En burde har respekt for alt liv, sier Karin Nilsen.

Katter

Arja og Bjørn lurer på hva dette er. Redd Dyra Telemark kan ta imot 40 katter. Ved krise har de 50 katter i hus

Foto: Lars Tore Endresen / NRK