Fanger Pokémon i fremmede hager

NØTTERØY (NRK): Jonas Bjerke opplever at stadig flere oppsøker nærområdet eller går inn i hagen hans.

Pokemon2

Therese Heck (21) (t.v.), Ninni Kjærstad (20) og Kent Halvstein (42) har funnet Pokémonen rett utenfor huset til Jonas Bjerke.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

Mobilspillet Pokémon GO har gjort mange spillere til ivrige jegere.

– Jeg har ikke høyt nok level til å kunne ta denne "gymmen" her. Det er så irriterende, for jeg sitter i senga hver dag og tenker på at jeg kunne ha vært mesteren av den, sier Jonas Bjerke (19).

Han snakker om fantasiskapningen fra spillet Pokémon GO som tilfeldigvis har blitt plassert rett utenfor huset hans på Nøtterøy.

Mobilspillet, som kombinerer mobilteknologi og virkelighet, har ført til at flere har havnet i hagen hans.

Jonas Bjerke

OPPGITT POKÉMON-TRENER: Til tross for at det har blitt noe folksomt rundt huset, synes Jonas Bjerke at det er hyggelig at folk kommer forbi. – Jeg er mer irritert over at jeg ikke kan ta denne 'gymmen' selv, ler han.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

– Jeg synes at det er hyggelig jeg. Vi bor midt på Teie. Folk vandrer stadig vekk inn i hagen her, ler han.

Les også: Sykehus reserverer seg mot Pokémon GO

Går inn i andres hager

Etter lanseringen lørdag 16. juli kommer folk stadig utenfor eiendommen hans. Fem personer er der når NRK er på besøk. Ninni Kjærstad (20) går inn i private hager for å fange Pokémon-figurer, hvis hun må.

– Hvis jeg absolutt måtte ha den, så ville jeg ha sneket meg litt diskre inn. Jeg ville ikke ha ramlet over gjerdet da, ler Ninni Kjærstad

Kent Halvstein (42) har spilt sammenhengende i 12 timer, men ser an hager.

– Jeg hadde gått inn i hagen, men da måtte den ha vært stor. Du trenger nemlig ikke å stå ved siden av Pokémonen. Den kan fanges på 30–40 meters avstand, sier Halvstein.

Til tross for dette, har de ikke noe til overs for at andre skal besøke deres private områder.

Les også: "Privat område, ingen Pokémon Stop"

– Har fått noen rare blikk når jeg står halvveis inne på verandaen til folk

Pokemon

TIDENES SUKSESS: Appen har blitt en av tidenes mobilsuksesser, og allerede rukket å vippe Candy Crush Saga av tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

Ingen Pokemon-saker hos politiet

Petter Aronsen

PROBLEMFRITT: Petter Aronsen, leder i Norges Politilederlag Vestfold og Telemark sier at besøk på private eiendom ikke har skapt noen problemer i Vestfold hittil.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Uønsket besøk på privat eiendom har ikke skapt noen problemer i Vestfold hittil, opplyser politiet.

– Vi har heller ikke hatt noen andre henvendelser eller utfordringer vedrørende spillet, sier Petter Aronsen som er operasjonsleder ved Politiet i Vestfold og lokallagsleder i Norges Politilederlag.