Hopp til innhold

– Frykter at de skal møte politimannen på gata

Familien til Linn Madelen Bråthen er i sjokk etter at de fikk høre at politiet har besluttet å løslate politimannen som er siktet for å ha drept 33-åringen.

Breviksbrua

Vibeke Hein Bære sier det er krevede for de pårørende dersom den siktede politimannen løslates fredag.

Foto: NRK

Det forteller familiens bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra.

– Det er krevende for de pårørende at den siktede løslates. De synes det er vanskelig at de skal måtte risikere å treffe på den personen som er siktet for å forårsaket Linn Madelens død i nabolaget eller på gata, sier hun til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hein Bæra om løslatelse av siktet politimann

SE VIDEO: Bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra sier familien til Linn Madelen Bråthen synes det er vanskelig at den siktede politimannen løslates.

– Ikke fare for bevisforspillelse

Politimannen er fortsatt siktet i saken, men politiet i Vestfold kommer altså ikke til å begjære forlenget fengsling for mannen.

– Grunnen er at det fra fredag ikke vil foreligge en konkret fare for at siktede vil kunne forspille bevis i saken. Det er foretatt nærmere 100 vitneavhør i saken, og selv om det fremdeles gjenstår en del avhør er politiet av den oppfatning at siktede ikke vil kunne påvirke disse vitneforklaringene, sier politiadvokat Lise Dalhaug i en pressemelding.

Hun sier det er foretatt en rekke elektroniske beslag som fortløpende analyseres hos KRIPOS.

– Heller ikke resultatet av disse er noe siktede kan påvirke, sier hun.

Saken etterforskes videre, og politiet regner med at saken vil bli oversendt til statsadvokatene i Vestfold og Telemark i løpet av fire til åtte uker.

– Venter på at siktelsen skal frafalles

Arne Lie

Politimannens forsvarer, Arne Lie, sier at han klient ble glad da han fikk beskjeden om at han kan dra hjem på fredag.

Foto: Rune Jensen / NRK

Politimannens advokat, Arne Lie, er ikke overrasket over løslatelsen.

Mannen er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen i Bamble natt til 3. august. Siktelsen opprettholdes foreløpig, men Lie sier politimannen nå bare venter på at siktelsen også skal frafalles.

– Etter min oppfatning er det åpenbart at vilkårene for videre varetektsfengsling ikke er til stede, sier han til NRK.

– Hva sier klienten din til beskjeden om at han løslates?

– Han er glad.

– Men vil det ikke bli spesielt for ham å komme hjem?

– Jo, men det er en mye bedre situasjon enn den han er i Sem fengsel, sier Lie.

Må trolig inn til nye avhør

Lie forteller at politimannen har fått beskjed om at etterforskningen av han vil fortsette, og at det trolig også vil bli gjort nye avhør av ham.

Den siktede politimannen, som nå er suspendert fra stillingen som tjenestemann i Telemark politidistrikt, ble først siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet.

Han innrømmet etter en stund å ha forklart seg uriktig, og endret forklaringen til at han var til stede og så at kvinnen tok sitt eget liv uten at han klarte å stanse henne. I politiavhør forklarte mannen at han fikk sjokk, og at det var grunnen til at han ikke tilkalte hjelp eller gjorde andre undersøkelser.

Rekonstruerer hendelsen

Torsdag denne uken skal hendelsen på Breviksbrua 3. august rekonstrueres. I den forbindelse vil brua holdes stengt.

Politiadvokat Lise Dalhaug bekrefter at den siktede da vil være til stede. Han vil da på nytt forklare seg om hva som skjedde den natta Linn Madelen Bråthen døde.