Falsk snekker svindlet til seg fem millioner

Mannen i 30-åra fullførte aldri flere overprisede snekkerjobber, lurte mann på travbanen og brukte andre folks bankkort.

Larvik tingrett.

LARVIK: Mannen er i Larvik tingrett dømt til to år og fire måneders fengsel for omfattende bedrageri.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

En mann fra Sandefjord er dømt til to år og fire måneders fengsel for å omfattende bedrageri av over fem millioner kroner.

Mannen i 30-årene lurte, i tidsperioden våren 2014 til våren 2016, en hel rekke personer.

Et ektepar fra Drammen ble lurt til å betale nesten 1,5 millioner kroner inn på en konto tilhørende en venn av seg.

Pengene skulle være betaling for vedlikeholdsarbeider som domfelte og en kamerat ikke var kvalifisert for å gjøre. Han visste også at prisen for jobben var for høy.

Senere fikk han også dette ekteparet til å låne han 300 000 kroner, et beløp han innrømmet i retten at han aldri hadde tenkt å betale tilbake.

Mannen skal også ha lurt et ektepar i Fredrikstad til å overføre nesten 150 000 kroner for takarbeid som han visste var overpriset og som han manglet kvalifikasjoner for å utføre.

Svindlet til seg bonger

Sandefjordingen er også dømt for å få ansatte ved Bjerke travbane til å utlevere travbonger for nesten 1 million kroner, uten å si at han betalte for bongene med en annen manns kort uten tillatelse fra kortets eier.

Samme mann som har lånt ham dette kortet utbetale også over 1,6 millioner kroner til en konto tilhørende en tredje mann, som betaling for vedlikeholdsarbeid han skulle utføre på en bolig.

Også her visste den nå dømte Sandefjordingen at summen var mye høyere enn hva jobben var verdt og at han manglet kunnskap om hvordan jobben skulle utføres.

Han er også dømt for flere likende saker.

Tilsto alt

Mannen skal i tillegg ha presentert seg med falskt navn, og han skal ha unnlatt å bokføre inntekter og skatte av disse.

30-åringen fra Sandefjord soner allerede en dom på fire år fra Borgarting lagmannsrett for liknede forhold. Han er fra før av straffedømt en rekke ganger.

I dommen var hans uforbeholdne tilståelser og samarbeid med politiet formildende faktorer.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Gry Eirin Skjelbred

Gry Eirin Skjelbred gir deg lokale nyheter

Gry Eirin Skjelbred gir deg lokale nyheter