– Telemark har mye å lære av Odd

NOTODDEN (NRK): Med fire nøkkelpunkter tipsa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo politikere og næringsliv om hvordan de skal bygge et lag med mindre ressurser enn konkurrentene.

Reklamefilm for Telemark

Her vises den nye reklamefilmen for Telemark for første gang.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

I foredraget listet Fagermo opp flere punkter som må ligge til grunne for å skape godt lag eller bedrift. Å jobbe etter egne ambisjoner, positive mennesker, det å være offensiv og det å både være resultat og utviklingsbasert.

– Jeg syntes Telemark virkelig har fått fart på seg de siste åra. Det er mye positivt som skjer, og jeg tenker at det er viktig at vi fokuserer på det som er bra i fylket. Vi er veldig bra på reiseliv, idrettsfronten og kulturfronten her , forteller Fagermo.

Full sal

Med salen fylt av politikere og næringslivstopper fra fylket, holdt Odd-trener Dag-Eilev Fagermo foredrag om hvordan en kan bygge et lag, til tross for mindre ressurser enn konkurrentene.

– Jeg tror og håper tror at noe av det vi jobber etter i Odd kan benyttes i utviklingen av Telemark, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo holdt i dag foredrag på Fotavtrykk Telemark.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Kan brukes av fylket

Fylkesordfører Terje Riis Johansen syntes foredraget Fagermo holdt var givende.

– Det med å ha klare målsettinger, mener jeg er veldig relevant for utviklingen videre.

Johansen er også klar på hva han mener er det viktigste for en dag som dette.

– Motivasjonen og det å få folk til å jobbe mer og hardere. Det er også viktig at de gode historiene blir fortalt for dem som har lyktes. Målet for fylket må være flere arbeidsplasser og mer aktivitet i fylket vårt.

Premiere på film

Under dagens arrangement var det avduking av Telemarks nye reklamefilm. Johansen håper den kan skape oppmerksomhet rundt fylket.

– Vi ønsker å bruke de nye mediene og kanalene til å spre den. Vi håper at den kan gå som en liten farsott, slik at flest mulig mennesker ser hvilke kvaliteter fylket vårt besitter.

Prisutdelinger

I løpet av dagen ble det også holdt foredrag fra Casper Claudi Rasmussen om hvordan en kan skape rask vekst og fra Allan Boye Hansen om hva som må til for å lykkes internasjonalt. I løpet av dagen deles det også ut en rekke priser.