Færre mulige permitteringer enn først antatt

De dårlige tidene i olje- og gassbransjen har nådd Wood Group Mustang i Sandefjord, hvor de i går ble varslet om permitteringer. Men ikke så mange som det ble sagt i går. (Se video)

Wood group i Sandefjord permitterer

Wood Group Mustang i Sandefjord må ta konsekvensene av en dupp i markedet.

Administrerende direktør Otto Søberg kan fortelle at ryktene som gikk om 150 permitteringer ikke stemmer.

– Det var et rykte. Jeg kan si at det er nærmere halvparten.

Tar konsekvensene av dårlige tider

Søberg forteller at Wood Group Mustang må ta følgene av en anstrengt markedssituasjon med store forbedringskrav til effektivitet og overetablering i oljebransjen. Med oljeprisen på toppen av det hele blir prosjekter utsatt eller kansellert.

– Nå er vi inne i en situasjon hvor vi står overfor mindre å gjøre. 2014 var veldig bra for selskapet, vi har hatt mye å gjøre fram til i dag, men de neste månedene blir det mindre. Det må vi ta konsekvensene av, forklarer han.

Til tross for at mange ansatte står i fare for å bli permittert fra jobben, ser ikke direktøren altfor mørkt på fremtiden. For allerede mot slutten av året kan det snu, tror han.

– Vi ser et svakt lyspunkt mot slutten av 2015. Det kommer prosjekter som kundene våre vil starte opp i den perioden, så fra 2016 og utover tror vi det er gode muligheter for selskaper som klarer å tilpasse seg det som er nødvendig, forklarer Søberg.

Møtt med forståelse fra ansatte

Hovedtillitsvalgt Hallstein Bast sier til NRK at ansatterepresentanter har blitt godt informert underveis og at de har tatt aktivt del i problemstillingen.

– Det har vært et sjeldent godt samarbeid mellom arbeidsgiver og oss ansatte. Vi forstår, slik som markedet er nå, at det er nødvendig å ta grep, sier Bast.

Han er imidlertid klar på at det bare er permitteringer for en periode og at ingen står i fare for å miste jobben.

– Det er ingen planer om oppsigelser, det er ikke nevnt engang, slår han fast.

Det viktigste fremover, ifølge Bast, blir å ta vare på enkeltpersonene som eventuelt blir rammet av permittering.

– Det er så mange forskjellige måter dette vil berøre på. Vi er nødt til å følge opp individuelt og hjelpe med de praktiske tingene, som for eksempel at man kommer i akutte økonomiske problemer eller å måtte fortelle banken at det er midlertidig, forklarer Bast.