Regjeringen letter på tiltakene i flere kommuner

Regjeringen trapper ned koronatiltakene i mange kommuner i Vestfold og Telemark, Nordland og Vestland.

Bent Høie i Drammen, oktober 2020.

LETTER: Regjeringen følger anbefalingene fra Helsedirektoratet, FHI og statsforvalter, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Foto: Caroline Bækkelund Hauge / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Regjeringen gjør endringer i de regionale tiltakene for kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, statsforvalter og kommunene selv.

De går fra tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået, til tiltaksnivå B fra midnatt, natt til mandag 12. april. Tiltakene varer til og med torsdag 22. april, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Smittesituasjonen er stabil i disse seks kommunene, med en fallende trend. Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter støtter dette. Regjeringen har fulgt anbefalingen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

I kommunene i Vestfold og Telemark betyr det at:

  • Idretts- og fritidsaktiviteter blir tillatt også innendørs for barn og unge under 20 år, og forbudet mot organiserte aktiviteter utendørs for personer over 20 år gjelder ikke lenger.
  • Butikker, kjøpesentre og varehus kan holde åpent. Innbyggerne anbefales å benytte lokale kjøpesentre og varehus.
  • Serveringssteder kan holde åpent, men det er ikke tillatt med skjenking.
  • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og liknende åpner for skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening for de under 20 år og svømming for toppidrettsutøvere, og for rehabilitering, opptrening og individuell behandling
Bodø

Bodø er en av kommunene som får lettelser.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Flere endringer i Nordland

Kommunene Bodø, Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold har regionale tiltak til og med søndag 11. april.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter avsluttes de regionale tiltakene fra og med midnatt, natt til mandag 12. april.

– Regionen har kontroll på smittesituasjonen. Både statsforvalter og kommunene opplever at smitteverntiltakene blir fulgt opp, at testkapasiteten er god og at det er god kapasitet i helsetjenesten, Høie.

Bodø kommune har hatt tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået. De øvrige ni kommunene har hatt tiltaksnivå C.

Også i vest og sør

Sju kommuner på Haugalandet opphever en del av sine lokale tiltak fra mandag 12. april.

Da åpner igjen butikker, serveringssteder og treningssentre. Skolene og barnehagene vil være på rødt nivå i Haugesund, Karmøy og Tysvær til og med 18. april. Haugalandet har hatt det nest høyeste smittetrykket i landet i starten av påsken.

Tidligere i dag ble det også kjent at lokale koronaforskrifter i Arendal og Froland oppheves. Det gjelder påbud om maksimalt fem personer på besøk i private hjem, påbud om hjemmekontor og utvidet karantene, opplyser Statsforvalteren.

– De nasjonale tiltakene er så omfattende at det skulle dekke de aller fleste behov for de restriksjoner det er behov for å ha, for å ha kontroll på smitten i alle kommuner. Derfor mener vi nå at det ikke er grunnlag for lokale tiltak ut ifra det smittebildet vi har i Agder, sier Fylkeslege i Agder, Anne-Sofie Syvertsen til NRK.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 18.05.2021
2 091
Smittede siste 7 dager
114
Innlagte
774
Døde
1 576 732
Vaksinerte