Han er svært oppgitt etter debatten om strandsone i Distriktsnyhetene onsdag kveld.
Uttalelsen som opprører Sanness Andersen spesielt, kom i slutten av debatten.
– Allmennhetens tilgang til strandsonen er ikke blitt forringet de siste 20–30 årene, sa Tom Mello.
– Det viser tall fra SSB, sa programleder.
– Det gjelder Oslofjorden generelt, sa Mello, som var opptatt av at han snakket om Nøtterøy spesielt.
Debatten kan du se her.
Mener det er feilaktig påstand
Høyre har med unntak av den siste fireårsperioden, vært partiet med mest makt på Nøtterøy.
– Det er ikke nye bygg som er blitt oppført de siste 20–30 årene. Det som er nytt, er erstatninger av gamle bygg, sa Mello.
Sanness Andersen mener det er en feilaktig påstand som blir hengende når Mello sier at det ikke har skjedd noen nedbygging i strandsonen de siste 20–30 årene.
Jon Sanness Andersen, ordfører i Færder kommune. (Ap)
Foto: Henrik Bøe / NRK– Noe som vi med flyfoto kan se er beviselig galt. Det er helt feil. Tvert imot så er det jo i denne tidsepoken det har eksplodert der i form av plattinger, hekker, gjerder, levegger, plener og andre privatiserende tiltak. Alt i takt med velstandsutviklingen, sier Sanness Andersen.
– Fremdeles tilgjengelige
Mello står for det han sa i debatten.
– De stedene man kunne komme til vannet til for 20–30 år siden, de er fremdeles tilgjengelige, sier Høyre-politikeren.
Tom Mello, ordførerkandidat fra Høyre.
Foto: Philip Hofgaard / NRKHan legger til at det er fornyelser av noen hytter, og at det i større grad er opparbeidet rundt hyttene enn det det var tidligere.
– Det virker som et hinder for allmennheten, men folk går ikke å bader innimellom hus. Det er på steder man kommer greit ned til vannet, og det er de samme stedene som har vært så lenge jeg kan huske.
Han poengterer at kommunen har kjøpt opp Dunholmen ved Fjærholmen og dermed fått en hel halvøy ekstra som allmennheten kan benytte.
– Hvis man går veldig langt tilbake, så var Torødstranda privat. Det er en offentlig badestrand nå. Og generelt er alle de gamle badestedene fortsatt tilgjengelige.
– Du sier at det ikke har kommet noen nye bygg i strandsonen. Mener du at det ikke har kommet noen andre privatiserende tiltak heller?
– Jo, det er helt sikkert riktig at det er satt ut benker og masse kreative løsninger for å hindre allmennheten. Det synes vi er en uting. Sånn sett så er det helt fint at det jobbes med å få fjerna disse, sier Mello.
Færder kommunes ferdselsprosjekt
Sanness Andersen trekker frem Færder kommunes ferdselsprosjekt i strandsonen, som noe han er stolt av å ha fått til. Det handler om å fjerne ulovlige stengsler.
Et prosjekt som har fått stor oppmerksomhet fra andre kommuner, som ønsker å lære av Færder.
– Det har vært en kjempesuksess, men Høyre har stemt mot det to ganger. De kommer til å legge det ned hvis de vinner valget, sier Sanness Andersen.
Mello sier at han setter pris på at prosjektet har fått gjort mye allerede, men bekreftet at prosjektet blir stemt ned dersom Høyre vinner valget.
Han legger til at de synes det er leit å bruke et årsverk som går på bekostning av andre gode formål som kommunen skal levere, som blant annet skole og helse.
– Vi har et begrensa budsjett. Bruker vi et årsverk på det så må vi bruke tilsvarende mindre på noe annet. Det synes vi blir feil, sier Mello.
Sanness Andersen sier at prosjektet hittil at sørget for at over 40 ulovlige stengsler har blitt fjernet frivillig av grunneierne.
– Strandsonen er mindre privat nå, men det er langt igjen. At Høyre bruker økonomi som et argument for å stoppe det, sier bare noe om at de ikke synes strandsone som ikke er privatisert er viktig. De finner alltid penger til det de synes er viktig.