Europas mest innovative

Disse gutta har Europas mest innovative forretningside. Les hvilken her.

Europas mest innovative

Kim Kristian Humborstad, Mats Gladhaug Vassliås og Joakim Egseth Solberg.

Europas mest innovative forretningside, det var prisen som studentbedriften "Innovator 360" fra Høyskolen i Telemark fikk under EM for studentbedrifter i Danmark.

Ny type betalingskort

Studentene jobber med å utvikle en ny type betalingskort basert på radiofrekvensbasert identifisering gjennom blant annet fingeravtrykk. Betalingskortet skal være både raskere og sikrere enn dagens kort.

- Det geniale med dette betalingskortet er at transaksjonen går mye kjappere. Det er i tillegg mye tryggere. Det er ingen som kan stjele kodene eller ”skimme” kortet slik vi er vant til i dag, sa en av studentene Kim Kristian Humborstad i et intervju med NRK etter NM-seieren tidligere i år.

Han håper de med dette kan være med på å redusere svindel med kort.

Glad for pris

Humborstad fra Skien er veldig glad for prisen han mottok denne uken.

- Der og da var vi selvfølgelig kjempeglad og litt overveldet. Vi setter veldig stor pris på det, sier han til NRK.

- Det at vi nå vant en pris for mest innovative produkt utviklet av studenter i Europa, det var bare helt fantastisk, sier han.

- Godt salgsargument

Humborstad mener de nå har et godt salgsargument.

- Utviklingen går sin gang, men det er et kjempesalgsargument og et kvalitetsstempel å sette på konseptet vårt, så det blir veldig artig å jobbe med det videre fremover nå, sier han.

Humborstad sier at de ønsker å starte en test med dette allerede neste år og håper at man kan se produktet på markedet i 2014.