Starter egen etterforskning etter sønnens død

18 år gamle Benjamin Liam Ruud ble funnet død natt til 15. mai på en kirkegård i Horten. Nå etterlyser foreldrene svar på hva som skjedde via sosiale medier og egen etterforskning.

Benjamin Ruud

Det etterforskes nå om dødsårsaken til 18 år gamle Benjamin Ruud skyldes et straffbart forhold.

Foto: Privat

Foreldrene er misfornøyde med politiets etterforskning og har derfor tatt saken i egne hender, forteller advokat Rina Stokke.

– De har liten tillit til politiet og den etterforskningen som er gjort så langt. For det første har de reagert på at det uttales til media kort tid etter dødsfallet, at det ikke er mistanke om noe kriminelt. Han var en ung og frisk gutt, og de føler at det er et overtramp at politiet da konkluderte kort tid etter dødsfallet, sier advokat Rina Stokke.

Foreldrene reagerer også på at politiet ikke etterlyste vitner umiddelbart.

– De er redde for at vitner som enten kan ha sett eller hørt noe, har unnlatt å meddele dette til politiet, sier Stokke.

Søker informasjon fra vitner

Hva skjedde med Benjamin? Foreldrene etterlyser vitner

Via facebook forsøker foreldrene å finne ut hva som skjedde den natten sønnen døde. Innlegget er delt over 1000 ganger.

Foto: Skjermdump fra Facebook

I et Facebook-innlegg skrevet av foreldrene står det at Benjamin ble funnet med betydelige skader og sår i hodet og ansikt.

Foreldrene ønsker ikke å stille til intervju.

– Men de ber nå innstendig om at folk som har hørt, sett eller hørt rykter, melder seg til politiet eller foreldrene selv, sier Stokke og presiserer at det er politiet som skal ta stilling til om opplysningene er relevante.

– Benjamin var natten i forveien på en fest på Teknikerhuset i Horten, og det har vi flere som har forklart, legger hun til.

Alvorlig sak

Eskil Bredesen

– Politiet etterforsker om Benjamins død skyldes et straffbart forhold, sier politiinspektør Eskil Bredesen.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Politiinspektør i Horten, Eskil Bredesen, forteller at de tar denne saken veldig alvorlig, og at de har full forståelse for foreldrenes fortvilelse og ønske om å vite mer om hva som har skjedd.

Han forteller at politiet tar det til etterretning hvis foreldrene føler de ikke har fulgt opp godt nok.

Det som etterforskes nå er om dødsårsaken til 18-åringen skyldes et straffbart forhold, og frem til den endelige obduksjonsrapporten er klar, følger de opp de opplysningene de allerede har, informerer Bredesen.

Betydelig for etterforskningen

Foreldrenes etterforskning har også gitt noen opplysninger som kan være betydelige for etterforskningen, forteller advokat Stokke.

– De har kartlagt Benjamin sine bevegelser denne kvelden og natten i forveien, og de har også snakket med personer som var på samme fest som han denne kvelden, og med personer som bor nær åstedet, avslutter Stokke.