Ingen har gitt opp ennå - de fortsetter i morgen

NRK-journalist Eirik Haugen og TA-redaktør har hatt en tung dag med stive bein. Men de har fått masse oppmuntring underveis.

Blodslit

Eirik Haugen og Ove Mellingen er klare for en god natt med søvn før de fortsetter turen mot Oslo på fredag morgen.

Foto: #nrkblodslit

Laster Twitter-innhold

Andre etappe mellom Brufoss og Drammen, via Sande i Vestfold er godt i gang for avisredaktør Ove Mellingen og NRK-journalist Eirik Haugen. De er på vei mot Ullevaal og cupfinalen i Oslo. Dønn stive bein var resultatet etter første dag, og spørsmålet i dag er om en av dem ikke klarer mer. Har du spørsmål til gutta – bruk #nrkblodslit på sosiale medier.

Dagens etappe går fra Brufoss til Drammen, via Sande. En strekning på rundt 6 mil. Det er usikkert hvor godt signalet vil være i starten av ruta på dagens etappe, så vi ber om forståelse for dette. Det betyr at i perioder kan sendinga falle ut.

Gutta har nå ankommet Hvittingfoss hvor de har hatt en liten rast.

– Her har de jammen flanellskjorter til 199, - flirer Ove Mellingen.

Rundt klokken 19 onsdag kveld kom de to endelig frem til mål i Svarstad, og gjestgiveriet de skulle overnatte på. Ove Mellingen kunne da rapportere om svært vonde bein, og var usikker på om han klarte å gå videre.

– Jeg skal gå og bite tennene sammen. Noen sier det ikke er nederlag å gi seg, men det er ikke sant. Det kan godt hende jeg må gi meg, men det er et nederlag. Jeg er usikker, men kjører i meg smertestillende og håper det hjelper, sier Mellingen.

Her kan du se video da gutta gikk samme turen for 14 år siden;

Eirik Haugen og Ove Mellingen gikk til Ullevaal for 14 år siden.

Mange engasjerte seg i gåturen til de to på Twitter i går. Her er noen av tilbakemeldingene på #nrkblodslit;

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Stokk stive bein

Eirik Haugen kunne melde om stokk stive bein etter første etappe.

– Beina stivnet fullstendig, og nå håper jeg dagen i dag blir bedre, sier Eirik, som håper han ikke blir uten sin turkompis Mellingen.

Han mimrer tilbake til turen de to gikk i år 2000.

– Jeg husker da vi gikk den gang at det var vanskelig å komme i gang om morgenen, og det har ikke blitt noe bedre nå, sier Haugen.

NRK.no sender gåturen fra Skien til Oslo direkte fra onsdag til lørdag. Du kan også følge dem på sosiale medier via emneknaggen #nrkblodslit. Her kan du komme med gode råd, tagge dine egne bilder om du ser dem der du er, stille spørsmål og heie dem frem mot målet. Eirik og Ove skal også gå med kameraer på seg, slik at du kan få deres egne opplevelser av #nrkblodslit.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Eirik Hauge, Hedda Foss five og Ove Mellingen

De smilte bredt etter noen kilometer gange i går, Ove Mellingen og Eirik Haugen. I dag spørs det om de er like motiverte.

Foto: Privat

Ble tatt imot som helter

Turen startet onsdag morgen i Skien sentrum. Etter noen kilometers gange kom de to til Siljan i Telemark. Der ble det tatt imot som helter.

– Dette var helt vilt. Så fantastisk. Dette er jo rørende, sier Eirik Haugen.

Hele Midtbygda skole hadde samlet seg for å heie de to frem mot målet, som til slutt er Kontraskjæret i Oslo på lørdag.

– For en gjeng. Dette var nesten ikke fortjent, sier de to.

Dagens etappe blir nok den hardeste, og er også den lengste.

Laster kart, vennligst vent...